20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Wat doet een dagvoorzitter?
2 oktober 2017

Wat doet een dagvoorzitter?

Goede vraag voor u iemand gaat boeken: wat doet een dagvoorzitter eigenlijk? Veel! en evenement dat zich over één of meer dagen verspreidt, denk aan een zakelijk of wetenschappelijk congres of seminar, kan niet zonder vaardige dagvoorzitter. Hij of zij is degene die het programma namens uw organisatie in goede banen leidt, ervoor zorgt dat alle onderdelen optimaal aan bod komen en dat alles volgens het geplande tijdschema verloopt.

Wat doet een dagvoorzitter precies

Er ligt dus nogal wat op het bordje van de dagvoorzitter die gastheer, presentator en moderator ineen is. Zijn of haar kerntaak, dat spreekt voor zich, is voorzitten. Dat klinkt simpel, maar het vraagt om specifieke vaardigheden. Wie wel eens een vergadering heeft geleid, weet waar het om gaat:

  • Format bewaken en gesprekken structureren
  • De rode lijn bewaken
  • Discussies ordelijk laten verlopen, met voldoende ruimte voor spontaniteit
  • De tijd efficiënt indelen

Iedere spreker of presentator die u met tussenkomt van Quality Bookings zult inhuren, beheerst die voorzittersvaardigheden en is van grote waarde voor uw evenement en genodigden.

Wat doet een dagvoorzitter nog meer?

Naast voorzitterschap, kent de vraag ‘wat doet een dagvoorzitter?’ nog een andere dimensie. Wij hebben de belangrijkste taken op een rij gezet als houvast bij het boeken.

  • Modereren: actie op gang brengen, het publiek bij de gesprekken betrekken en de toon en het tempo van discussies sturen
  • Interviewen: vraaggesprekken houden met uw gasten en met panelleden
  • Conceptbewaking: de tijd en het concept managen en ter plekke beslissingen nemen als zich onverwachte gebeurtenissen voordoen
  • Presenteren: programmaonderdelen met elkaar verbinden, inleidingen houden, gastsprekers en acts aankondigen en introduceren, lezingen samenvatten

Wat is voor uw evenement de ideale dagvoorzitter?

De belangrijkste vraag, wat doet een dagvoorzitter, is beantwoord. Een nieuwe vraag dient zich aan: welke gastheer of gespreksleider is ideaal om voor mijn congres of evenement te boeken? Het antwoord op die vraag hangt samen met de aard en inhoud van uw evenement, met de doelgroep die u denkt aan te trekken en met de sfeer die u voor ogen staat. Die factoren bepalen wie u gaat inhuren.

Organiseert u op de eerste plaats een inhoudelijk evenement, dan past daar een professionele, onafhankelijke gespreksleider bij die bekend is met het centrale thema en gewend is de touwtjes op een plezierige manier in handen te nemen. Gaat het om luchtige onderwerpen in een losse, informele sfeer, dan kunt u overwegen om bijvoorbeeld een sportspreker, cabaretier of Bekende Nederlander in te huren, die uw gasten door het dagprogramma gidst.

Wat kost een dagvoorzitter inhuren?

Op de vraag wat een dagvoorzitter inhuren kost bestaat geen standaard antwoord. Kosten hangen samen met factoren als bekendheid en populariteit, doelstellingen van het evenement, vereiste reis- en voorbereidingstijd. Bij Quality Bookings kunt u al een professionele voorzitter inhuren voor minder dan duizend euro. Deel uw wensen en criteria met ons Quality Bookings team en u krijgt een advies en offerte op maat. De voorzitter van uw keuze kunnen wij rechtstreeks voor u boeken.