20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
25 augustus 2014

Waar moet je op letten bij het boeken van dj’s?

single-afrojack-en-eva-simons-goud-in-vsBij Quality Bookings stonden de boekingen afgelopen week in het teken van dj’s. Vorige week hadden onder anderen Vato Gonzalez & MC Tjen Rotterdam op z’n kop gezet en ging de Melkweg los op de beats van Martin LeVrie & The Saxophonist. Verder stond Eva Simons & MC Ambush zaterdag op het nieuwe festival ‘Vestival’. Gaaf!

Allemaal hartstikke leuk natuurlijk, maar waar moet u als opdrachtgever nu op letten bij het boeken van een dj

Verschillende stijlen
Er zijn veel verschillende muziekstijlen en dus ook veel verschillende dj’s. Te noemen: house, r&b, hardstyle, pop en nog tal meer. Wat voor feest organiseert u en wat is de doelgroep? En wat verwacht u van de dj? Dit zijn allemaal vragen die u zichzelf kunt stellen voordat u overgaat tot het daadwerkelijk boeken van een dj.

Budget
Dj’s zijn te boeken vanaf een paar honderd tot een paar duizend euro. Zij draaien dan meestal een set van 90 minuten, een enkeling daargelaten. Maar daarmee bent u er nog niet! Deze gage is exclusief alle apparatuur, reiskosten en uiteraard btw. Bent u in de positie om de btw terug te vorderen? En welke apparatuur heeft de door u gekozen dj allemaal nodig? Allemaal vragen die u kunt bespreken met een boekingskantoor, maar vraag uzelf eerst af wat u maximaal kunt missen voor het boeken van een dj.

Rider
Wat is een rider? Een rider is een technische, logistieke en hospitality-lijst met eisen van de dj. Als opdrachtgever is het uw taak dat aan alle eisen op de rider wordt voldaan. Blijkt aan een eis onmogelijk te voldoen, dient u dit voorafgaand te melden. De technische rider bestaat uit alle apparatuur die er nodig is om het optreden goed te laten verlopen. In de hospitality-rider vindt u eisen als ‘2 flessen champagne, een mandje fruit en 8 sandwiches belegd met…’ Sommige eisen klinken overdreven, maar de dj stelt de eis natuurlijk niet voor niets.

Regiocheck
Voor sommige optredens geldt dat een dj een bepaalde periode voorafgaand aan het optreden niet in dezelfde regio een ander optreden mag hebben. Deze regeling wordt getroffen om conflicten te voorkomen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om in elkaars vaarwater te promoten.

Wat verder nog goed is om te weten
Een goede service is niet vanzelfsprekend. Door samen te werken met professionele bedrijven kunt u vertrouwen op een zorgeloos verloop van de boeking, van aanvraag tot evaluatie. Vraag verder altijd naar referenties van de dj in wie u geïnteresseerd bent. Ervaring maakt immers het verschil!