Info & boekingen

Een moderator inhuren voor een topevent

25 augustus 2009, door Robert de Vries

Mocht er tijdens uw seminar, congres op bedrijfsbijeenkomst een discussie- of debatronde geprogrammeerd staan, dan wilt u daar ongetwijfeld ook een goede moderator voor inhuren. De kwaliteit van een discussie of debat neemt immers toe als deze professioneel in goede banen wordt geleid.

Waarom een moderator inhuren?

Een discussie met meerdere deelnemers krijgt niet vanzelf de gewenste vorm. Om te voorkomen dat deelnemers door elkaar heen praten en het centrale onderwerp uit het oog verliezen, kunt u het beste een moderator inhuren. Dit kan een ervaren spreker zijn, een presentator of een ondernemer met voorzitterskwaliteiten. Een moderator of discussieleider zorgt ervoor dat:

  • Deelnemers aan de discussie evenredig aan het woord komen
  • Iedereen zo dicht mogelijk bij het onderwerp blijft
  • De verschillende inzichten en opinies deskundig worden samengevat
  • De verschillende sprekers elkaar niet in de haren vliegen
  • Het debat zich voltrek in de daarvoor geagendeerde tijd

Welke moderator boeken?

De moderator die u gaat inhuren is van bepalende invloed op de kwaliteit van de te voeren discussies. Als gespreksleider dient hij of zij onafhankelijk te zijn en boven de partijen te staan. Hij of zij moet goed in staat zijn om het discussieproces aan te sturen en de rode draad te bewaken. Ook is het belangrijk dat uw gespreksleider zich weet in te leven in uw doelgroep en affiniteit heeft met het thema.

Welke gespreksleider bij uitstek geschikt is voor uw congres, seminar of bedrijfsfeest, hangt sterk af van de doelstellingen van en deelnemers aan het debat. Gaat het om een serieuze, inhoudelijke discussie, dan kan een professionele presentator of juryvoorzitter een goede keus zijn.

Heeft u een debat met ruimte voor humor voor ogen, dan kan een acteur of komiek de juiste gangmaker zijn. Met name voor paneldiscussie tijdens een bedrijfsfeest kan een cabaretier boeken voor de rol van gespreksleider zeer verrassend uitpakken.

Een moderator inhuren, wat kost dat?

Het inhuren van een spreker, presentator of dagvoorzitter die tijdens uw evenement uitvoering geeft aan de rol van moderator, moet natuurlijk ook passen binnen uw budget. Uiteenlopende factoren zijn van invloed op de kosten. Hoe bekend en populair is de spreker van uw keuze? Welke kennis dient hij of zij in te brengen en wat is de voorbereidingstijd? Een moderator inhuren is altijd maatwerk. Op basis van uw wensen, criteria en budget krijgt u van ons een heldere offerte.

Als ervaren en betrouwbaar sprekersbureau is Quality Bookings u van a tot z van dienst bij het inhuren van een gaststspreker, presentator, dagvoorzitter of gespreksleider die waarde toevoegt aan uw congres, seminar of relatie-evenement. Ons team zit klaar om een deskundig en objectief advies uit te brengen en de discussieleider van uw keuze direct voor u te boeken. Neem voor meer informatie over het boeken van een moderator contact op met het Quality Bookings-team.