20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Mediatraining door Elsemieke Havenga
13 november 2023

Mediatraining door Elsemieke Havenga

In de wereld van vandaag is mediatraining een onmisbare vaardigheid voor iedereen die zich in de publieke arena begeeft. Het gaat niet alleen om het overbrengen van je boodschap, maar ook om het effectief navigeren door de complexe wereld van de media. Elsemieke Havenga, met haar uitgebreide ervaring in de media en als communicatie-expert, biedt waardevolle inzichten in dit veld. Deze blog verkent de cruciale aspecten van mediatraining en de rol die Elsemieke Havenga hierin speelt.

De kern van mediatraining: voorbereiding en helderheid

Mediatraining richt zich op het voorbereiden van individuen om effectief en zelfverzekerd te communiceren in de media. Het gaat niet alleen om het beantwoorden van vragen, maar vooral om het duidelijk en consequent overbrengen van je boodschap. Dit is van cruciaal belang, ongeacht of het nieuws positief of negatief is. Elsemieke Havenga benadrukt het belang van deze training, vooral voor woordvoerders en leiders, omdat de media vaak onverwachte momenten creëren waarop zij hun verhaal moeten delen.

Mediatraining met Elsemieke: inzicht in de media en praktische oefening

De mediatraining die Elsemieke aanbiedt, is niet alleen theoretisch, maar ook praktisch. Deelnemers leren over de werkwijze van journalisten en de redenen achter hun vragen. Dit inzicht helpt hen om valkuilen te vermijden en hun echte verhaal te vertellen, ongeacht de vraagstelling. Elsemieke’s aanpak omvat het gebruik van een pressroom en een cameraman om realistische situaties na te bootsen, waardoor deelnemers verschillende interviewstijlen kunnen ervaren en hierop kunnen reageren.

De impact van effectieve mediatraining

De waarde van mediatraining kan niet worden onderschat. Het biedt de tools om effectief te communiceren, ongeacht de situatie. Dit is essentieel in een tijdperk waarin media-aandacht onvermijdelijk en vaak onvoorspelbaar is. Elsemieke Havenga, met haar achtergrond in sport, journalistiek en communicatie, brengt een unieke combinatie van vaardigheden en ervaringen naar haar mediatrainingen. Dit maakt haar trainingen niet alleen informatief, maar ook diepgaand en praktisch relevant. Het is een essentiële investering voor iedereen die zijn of haar communicatieve vaardigheden in de media wil verbeteren en verfijnen.