20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Interview met Lisa Michels
10 mei 2017

Interview met Lisa Michels

We kennen haar als model in de finale van Miss Nederland, als zangeres en finaliste in de talentenshow K3 Zoekt K3 en als presentatrice van televisieprogramma Shownieuws op SBS6. Het mag duidelijk zijn: allround performer en multitalent Lisa Michels kun je om een boodschap sturen. Via Quality Bookings is zij inmiddels in te huren als presentatrice voor uiteenlopende evenementen. Daar willen wij natuurlijk alles over weten.

Zangeres, danseres, model en nu ook nog presentatrice: het is nogal een lijstje.

En ik vind het allemaal leuk om te doen! Want hoewel er ogenschijnlijk geen verband tussen zit, hebben al deze zaken toch een belangrijk aspect gemeen. In al deze vakgebieden staat namelijk hetzelfde vraagstuk centraal: hoe presenteer je jezelf. Dat is iets wat ik al op jonge leeftijd leerde op Dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam en later als model tijdens Miss Nederland. Van die waardevolle lessen pluk ik in mijn huidige carrière als televisiepresentatrice nog altijd de vruchten.

Sinds wanneer ben jij je echt gaan richten op presenteren?

Na mijn deelname aan Miss Nederland in 2015 kreeg ik steeds meer interesse in het presentatievak. Vorig jaar besloot ik daarom een screentest te doen bij SBS6, waar ik werd uitgekozen om de online uitzendingen van Show Update te presenteren. Inmiddels mag ik sinds februari live de vroege uitzending van Shownieuws verzorgen. Een fantastische kans waar ik bijzonder blij mee ben.

Ook buiten de televisiewereld timmer je aan de weg als presentatrice.

Via Quality Bookings ben ik in te huren als presentatrice voor uiteenlopende evenementen. Gezien mijn achtergrond word ik met name vaak geboekt in de entertainmentsfeer. Dat ligt mij goed, want ik word enthousiast van spreken voor een groot publiek en beheers de kunst om tijdens het presenteren dicht bij mezelf te blijven. Dat komt goed van pas als er tijdens een event onverwachte dingen gebeuren. Dan moet je als presentatrice snel kunnen improviseren. Dat ervaar ik als een grote uitdaging.

Heb je daar een voorbeeld van?

Enige tijd geleden presenteerde ik een modeshow. Even wennen om als voormalig model niet op, maar naast de catwalk te staan. In de praktijk bleek het programma heel anders te lopen dan vooraf met de opdrachtgever besproken. Ik hakte de knoop al snel door: de zorgvuldig voorbereide teksten konden overboord en ik schakelde voor de rest van het evenement over op improvisatie. Dat werkte erg goed, want publiek voelt spontaniteit en oprecht enthousiasme vaak natuurlijk feilloos aan.

Spontaan presenteren gaat je ook goed af op YouTube.

Ik upload regelmatig nieuwe content naar mijn eigen YouTube-kanaal en treed soms ook op als co-host voor andere bekende kanalen. Als medium is YouTube namelijk bij uitstek geschikt om aan je presentatievaardigheden te schaven. Alles is improvisatie en niets is gescript. In het afgelopen jaar hebben deze activiteiten daarom veel bijgedragen aan mijn ontwikkeling als presentatrice. Dat zijn waardevolle ervaringen die ik meeneem bij mijn boekingen voor Quality Bookings.