20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Interview met Kees Tol
24 maart 2017

Interview met Kees Tol

Wie de afgelopen jaren televisie heeft gekeken kent ongetwijfeld Kees Tol. De presentator is populair vanwege zijn deelname aan diverse tv programma’s als The Dream, Wie is de Mol en stond hij in de finale van Dance Dance Dance. Als vaste presentator bij SBS6 presenteert hij Shownieuws en diverse programma’s zoals Thuis op Zondag, Hollands beste bloemstylist,  Talenten zonder Centen en het Gala voor de Mis(s) verkiezing samen met Lucille Werner. (Ook verricht hij diverse presentatiewerkzaamheden voor SBS6.)

Wat minder mensen weten, is dat Kees via Quality Bookings regelmatig wordt ingehuurd als dagvoorzitter of presentator voor evenementen. Wij vroegen hem naar deze kant van zijn vak en zijn geheel eigen manier van werken.

Hoe lang ben je al actief als presentator?

Presentatiewerkzaamheden doe ik inmiddels een jaar of acht. Dat is er eigenlijk een beetje in geslopen. Aanvankelijk begon ik nog achter de schermen als televisieproducer bij FTV Productions. Vervolgens kwam ik bij de TROS terecht en werd ik steeds vaker naar de voorgrond geschoven. Inmiddels ben ik veel op televisie te zien bij SBS6 en presenteer ik regelmatig uiteenlopende evenementen. Erg leuk om te doen.

Aan wat voor evenementen moeten we dan denken?

Dat kan van alles zijn. Mensen verwachten bij mij gezelligheid (Mij is wel eens verteld dat ik een hoop gezelligheid uitstraal,) dus meestal gaat het niet om evenementen met een heel serieus karakter. Ik word bijvoorbeeld gevraagd voor modeshows, bedrijfsfeesten, dorpsfeesten of awardshows. Dan praat ik de dag op een leuke manier aan elkaar en kondig ik verschillende mensen aan. De ene keer zijn dat bekende Nederlandse artiesten zoals Jan Smit of Gerard Joling en de andere keer zijn dat de directeur en werknemers van een bedrijf. Het is net wat er van me wordt verwacht.

En wat kunnen opdrachtgevers van jou verwachten?

De evenementen waar ik verschijn, gaan vrijwel altijd gepaard met veel vrolijkheid, gezelligheid en amusement. Dat is bij een dorpsfeest of awarduitreiking misschien vanzelfsprekend, maar ligt minder voor de hand bij een zakelijke bijeenkomst. Juist dan word ik gevraagd om serieuze thema’s af te wisselen met een luchtige noot. En dat is precies waar mijn kracht ligt. Je kunt mij zien als de vrolijke noot aan het einde van de dag.

Hoe ga jij doorgaans te werk voorafgaand aan een boeking?

Vaak komen ik en de organisatie vooraf een keer bij elkaar om te bespreken wat precies van mij verwacht wordt. Dat gaat ook om praktische zaken. Krijg ik bijvoorbeeld kant-en-klare teksten of bereid ik deze zelf voor? Het is fijn om dergelijke zaken vooraf even met elkaar af te stemmen. Ook is het leuk om de mensen die betrokken zijn bij het evenement beter te leren kennen. Zodra er duidelijkheid is over mijn taken, ga ik direct aan de slag.

Wat vind je zo leuk aan je werk als dagvoorzitter en presentator?

De variatie. De ene keer sta ik op een personeelsfeest en de andere keer mag ik bij een grote uitreiking aanwezig zijn. Ook heb ik wel eens in een horecagelegenheid een hilarische quiz gepresenteerd. Geweldig om te doen. Elke keer beleef je nieuwe dingen en ontmoet je nieuwe mensen. Dat is een groot verschil met televisiewerk, waar je in de studio zit en niet altijd  contact hebt met je publiek. Voor de evenementen van Quality Bookings reis ik door het hele land. Hierdoor kom ik echt in gesprek met de mensen. Dat contact en die diversiteit zijn heel erg leuk.