20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Interview met Kasper van Kooten
4 september 2017

Interview met Kasper van Kooten

Als televisiepersoonlijkheid staat Kasper van Kooten bekend om een enorme veelzijdigheid. Acteren, schrijven, songwriting en cabaret zijn allemaal vakgebieden waarin hij zich sinds jaar en dag bekwaamt. Eenzelfde veelzijdigheid spreidt hij tentoon in zijn werkzaamheden als spreker en presentator. Hierdoor geeft hij, in samenspraak met de opdrachtgever, altijd een unieke schwung aan een evenement.

Presentaties doorspekt van muzikaliteit en humor

Wie Kasper van Kooten inhuurt als dagvoorzitter of presentator, is verzekerd van zijn hele palet aan vaardigheden. Dat levert hilarische situaties op, die het ijs breken tijdens zelfs de meest formele bedrijfsevenementen. Kasper: “Met mijn achtergrond als cabaretier probeer ik een evenement altijd een beetje leven in te blazen. Dat kan bijvoorbeeld in een soort conference stijl, gepaard met de nodige muzikaliteit en humor. Ik ben geen bloedserieuze presentator die een programma alleen aan elkaar praat. Opdrachtgevers kiezen mij juist vanwege mijn grappige intermezzo’s, zoals een op maat geschreven lied of mijn specialisme: een hilarische imitatie. Al deze mogelijkheden zijn in overleg bespreekbaar.”

Lezing koppelt verleden en heden

Kasper is niet alleen beschikbaar als presentator en dagvoorzitter, maar treedt daarnaast regelmatig op als spreker. Net als in de rest van zijn werk, is nostalgie hierbij een terugkerend thema. “Zowel voor RTL als de NPO maak ik momenteel televisieprogramma’s waarin vroeger centraal staat. Ik leg het verleden namelijk graag op een komische manier naast het heden. Dat doe ik ook in mijn optredens als spreker, maar dan aan de hand van bijvoorbeeld danshits uit de 80’s en 90’s. Hierdoor herkent iedereen een nummer meteen, zelfs als de songtekst door mij is aangepast. Mijn meeste boekingen als spreker vormen dan ook een mix van cabaret, muziek en imitatie. Omdat ik tevens schrijver ben, ontwikkel ik graag een presentatie of cabaretprogramma op maat. Altijd met een komische inslag, mijn eigen signatuur en in dienst van het bedrijf in kwestie.”

Breed totaalpakket voor uiteenlopende opdrachtgevers

Vanwege zijn grote veelzijdigheid krijgt Kasper veelvuldig originele verzoeken. “Sommige bedrijven vragen me bijvoorbeeld een nummer te bewerken dat steevast wordt gedraaid op bedrijfsfeesten. Dat zijn geweldige dingen om mee aan het werk te gaan. Het feit dat ik een divers totaalpakket bied, zorgt ervoor dat opdrachtgevers afkomstig zijn uit alle denkbare sectoren. Van de cosmetische industrie tot bouwbedrijven en van televisiebijeenkomsten tot typische ondernemersevents. Dat vind ik het uitdagende aan deze tak van sport. De variëteit houdt me scherp en brengt me in contact met tal van interessante mensen. En dat werkt bijzonder inspirerend!”