20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
18 oktober 2017

Hoe kies ik het entertainment op mijn evenement?

Als organisator van een evenement ben je sterk gericht op je boodschap. Logisch, want die moet overkomen op bezoekers om een hoge ROI te realiseren. Het overbrengen van een boodschap kan echter op meerdere manieren. Niet alleen door – wat vaak wordt gedacht – de juiste sprekers te boeken, maar ook door passend entertainment te verzorgen.

Versterk je boodschap met een entertainer

De juiste vorm van entertainment is sterk afhankelijk van je evenement en de sector waarin je organisatie zich beweegt. Het willekeurig boeken van grote artiesten is doorgaans geen verstandige strategie, want hiermee laat je een kans liggen om je boodschap te versterken. Elk onderdeel op je evenement moet immers een doel dienen, dus waarom het entertainment niet?

Een betere keuze is daarom om een entertainer in te huren die jouw boodschap begrijpt en deze subtiel weet te verwerken in zijn eigen optreden. Zo’n persoonlijkheid vind je bijvoorbeeld als je op de site van Quality Bookings in het aanbod sprekers op het gebied van cabaret en humor zoekt. Indien gewenst helpt ons team je ook graag om een passende personality bij jouw evenement te zoeken.

Overweeg het moment van optreden zorgvuldig

Heb je een entertainer gevonden die uitstekend aansluit op jouw merkidentiteit en evenement? Dan ben je er nog niet, want het moment van optreden dient zorgvuldig te worden overwogen. Stel jezelf eerst de vraag wat je met het entertainment wil bereiken. Is het bedoeld om bepaalde gevoelens op te wekken of slechts een middel om variatie aan te brengen tussen lezingen met een serieuzer karakter?

Het openen van je evenement met een optreden van een bekend illusionist is bijvoorbeeld een uitstekende manier om de aandacht van bezoekers direct te grijpen. Net zoals het boeken van een presentator met cabaretachtergrond een slimme tactiek is om een awarduitreiking van een hilarisch randje te voorzien. Wat je doel ook is; entertainment kan je erbij helpen!

Kies voor entertainment van het hoogste niveau

Hoewel het zoals gezegd niet verstandig is om lukraak grote namen te boeken, is het tegendeel ook niet aan te bevelen. Onbekende entertainers kunnen weliswaar getalenteerd zijn, maar maken soms kostbare fouten die ervaren collega’s niet overkomen. Enig vooronderzoek naar de professionele achtergrond van een spreker of dagvoorzitter loont dan ook zeker de moeite.

Als je hoe dan ook verzekerd wilt zijn van een evenement met entertainment van het hoogste niveau, is het inschakelen van een boekingsbureau zoals Quality Bookings geen overbodige luxe. Wij hebben altijd een entertainer in ons bestand die exact aansluit op jouw behoeften. Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat.