20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Gronings trainingsbureau lost grootste angst van sprekend Nederland op met eigen methode in nieuw managementboek Zelfverzekerd spreken
19 januari 2023

Gronings trainingsbureau lost grootste angst van sprekend Nederland op met eigen methode in nieuw managementboek Zelfverzekerd spreken

Spreken in het openbaar is één van de grootste angsten van veel professionals. Maar dat is nergens voor nodig en dat kan anders, vinden Gijs Nillessen en Jonas van der Vlugt. Ze stonden zelf jarenlang op het podium en trainden daarna met hun trainingsbureau 360talk meer dan 1500 mensen in zelfverzekerd spreken. Hun zelf-ontwikkelde methode is nu vertaald naar het managementboek Zelfverzekerd spreken waar mensen zelf in vier stappen naar de perfecte presentatie kunnen toewerken. 

Moeiteloos presenteren en zelfverzekerd spreken is voor veel professionals een grote opgave. Dat zien Gijs Nillessen en Jonas van der Vlugt dagelijks in hun trainingen waarbij zelfverzekerd spreken de basis vormt. Beiden hebben jarenlange podiumervaring als respectievelijk stand-upcomedian en dj en runnen nu samen trainingsbureau 360talk.

Trainingsmethode
De afgelopen jaren hebben de coaches al zo’n 1500 mensen succesvol getraind en zelfverzekerd het podium op gekregen. Ze ontwikkelden hierbij een eigen trainingsmethode die nu voor iedereen beschikbaar is via het managementboek Zelfverzekerd spreken. Gijs en Jonas brengen de essentie van spreken in het openbaar terug tot vier essentiële stappen: authenticiteit, je punt maken, storytelling en strategie. Het is een ideale training voor mensen die willen stralen op een podium of voor professionals waarvan spreken voor publiek onderdeel is van hun dagelijkse taken(pakket). “Wij geloven dat presentatietraining meer is dan het aanleren van de juiste technieken. Het is een onderzoek naar wie je bent en hoe je dat zichtbaar maakt.” licht Gijs Nillessen toe. “Je presentatie heeft pas impact als je niet verstopt wie je bent, maar jezelf laat zien. Of je ‘echt’ durft te zijn heeft grote invloed op hoe je overkomt en de impact die je maakt”.

Managementboek
Het managementboek Zelfverzekerd spreken is geschreven door Gijs Nillessen en Jonas van der Vlugt en is sinds 18 januari verkrijgbaar. “Ons boek is het resultaat van 8 jaar lang sprekend Nederland observeren en coachen. De formule die we hebben ontwikkeld is effectief en er is veel vraag naar. Dat zien we nu ook terug in de verkoop en pre-orders van ons boek. Onze missie was altijd: stop met 50 slides wegklikken, maak contact, heb plezier en genereer impact. We zien de laatste twee jaar echt een ommezwaai. Mensen willen er werk van maken. Het is mooi om die verandering te zien bij iedereen die dagelijks in vergaderingen en presentaties zit die geen energie of beweging opleveren.”

Gijs begon ooit als stand-up comedian maar is inmiddels een veelgevraagd dagvoorzitter en presentator. Jonas werkte jarenlang als radio dj en als spreekcoach. Samen richtten ze 360talk op, de organisatie die mensen helpt schitteren op het podium. Het boek is een product van hun methodiek en staat momenteel in de top 3 van bestverkochte managementboeken.