20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Frénk van der Linden: De kracht van nieuwsgierigheid
29 juni 2024

Frénk van der Linden: De kracht van nieuwsgierigheid

Frénk van der Linden deelt in zijn TEDxMaastricht-presentatie, “Curiosity Makes the Gaps That Separate Us Disappear,” hoe nieuwsgierigheid de sleutel kan zijn tot verzoening en begrip tussen mensen. Van der Linden, een gerenommeerde Nederlandse journalist, werd geïnspireerd door de scheiding van zijn ouders toen hij dertien jaar oud was. Deze gebeurtenis, en de daaropvolgende veertig jaar van stilte tussen zijn ouders, motiveerde hem om een televisiedocumentaire te maken waarin hij hen confronteert met hun bitterheid​.

Een intieme documentaire

In de documentaire stelt Frénk zijn ouders de vraag of ze echt willen sterven in zo’n bittere toestand. Dit leidde tot diepgaande afzonderlijke interviews waarin beide ouders hun gevoelens uitten. Ondanks aanvankelijke weerstand van zijn vader, vond er vlak voor de uitzending een ontroerende hereniging plaats. Zijn ouders omhelsden elkaar liefdevol en brachten het laatste jaar van het leven van zijn moeder in nauw contact door​.

Frenk van der Linden: De tentoonstelling “Among Dutch Heroes”

Frénk van der Linden’s werk werd gevierd in de tentoonstelling “Among Dutch Heroes” in Museum De Fundatie in Zwolle. Hier worden 25 geschreven portretten van Van der Linden gepresenteerd naast hun visuele tegenhangers, zoals schilderijen en foto’s. De tentoonstelling biedt een unieke blik op hoe journalistieke portretten kunnen resoneren met kunstwerken, en toont de diepte en complexiteit van Van der Linden’s benadering van interviews​​.

Een meesterinterviewer

Van der Linden’s carrière begon met een interview met Joseph Luns, toenmalig secretaris-generaal van de NAVO, in 1981. Sindsdien heeft hij duizenden interviews afgenomen met prominente figuren, variërend van politici tot kunstenaars. Zijn scherpzinnige benadering en psychologisch inzicht hebben hem een reputatie opgeleverd als een van de meest gerespecteerde interviewers in Nederland​.

Frénk van der Linden als spreker boeken

Het boeken van Frénk van der Linden als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over menselijke relaties en journalistiek. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Frénk voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!