20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
De Coindokter
22 februari 2018

De Coindokter

Enkele weken geleden had ik een spreekbeurt over Blockchain in de medische wereld.
Studenten medicijnen van heel Nederland kwamen naar Utrecht om sprekers te horen over diverse medische items. Artsen in opleiding die gretig zijn naar kennis. Hongerig naar kennis die ze helpt in de toekomst meer mensen te kunnen genezen.  Verrassend dat deze aspirant artsen zo benieuwd zijn naar de Blockchain.

Ik had me erg verheugd op deze lezing want het is altijd een feest om voor jonge mensen te mogen spreken. Jonge mensen staan vaak open voor nieuwe ideeën en hebben niet altijd even veel belang bij het in stand houden van bestaande systemen. De disruptieve “vibe” is altijd voelbaar in deze samenstellingen.

We spraken in het academiegebouw over de mogelijkheden van de blockchain voor databeheer in het kader van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming die in mei 2018 in werking treedt. De wet die ook wel de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd wordt was nog niet erg bekend. En zeker niet de meedogenloze boetes waar instellingen en bedrijven mee te maken krijgen als ze hun zaakjes niet voor elkaar hebben.

Ook spraken we onder meer over start ups die het momenteel mogelijk maken de blockchaintechnologie in te zetten voor het Elektronisch Patiënten Dossier. De studenten zagen de mogelijkheden en voordelen hiervan op de ziekenhuisvloer al voor zich. Na afloop spraken we nog even na met een aantal studenten. Er kwamen allerlei start-up ideeën boven om processen sneller en beter te laten verlopen in de medische wereld. De ondernemende studenten zullen vast kansen zien om met deze disruptieve technologie de medische zorg te verbeteren, realiseerde ik mij.

Toen ik voldaan thuis kwam schoot mij, veel te laat, een mooi idee te binnen. Wat zou het fijn zijn als iemand een pilletje zou uitvinden tegen mijn Blockfolio-verslaving en mijn Blockfolio duim. Het appje dat je altijd real-time de waarde van je portfolio kan laten zien, werkt helaas verslavend en is niet altijd even goed voor je maag en bezorgt je soms hartkloppingen.  Ik weet zeker dat de helft van alle crypto-koortsigen ook wel een dergelijk pilletje zou kunnen gebruiken. Als dat geen mooi initiatief is?