20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Alles is mogelijk als je het écht wilt
7 januari 2016

Alles is mogelijk als je het écht wilt

Alles is mogelijk, vrijwel alles, als je het écht wilt. En als je vindt van niet, doe dan alsof. Dat is een positieve instelling en biedt je in elk geval een kans. Als je iets écht wilt, vind je vrijwel altijd een manier om dat voor elkaar te krijgen, is niet alleen mijn visie, maar ook die van grote leiders en leraren, onder wie  Steven Covey, Ricardo Semler, Tony Robbins, Albert Einstein, Dan Peña, Deepak Chopra, Richard Branson, e.v.a.
Waarom lukt het dan toch niet altijd?

Dat heeft te maken met mindset, onze overtuigingen, want dat waarin wij geloven, dat bepaalt onze werkelijkheid. Dat wat wij geloven bepaalt onze mogelijkheden en tevens onze beperkingen, want we kunnen nooit groter worden dan onze gedachten. Een van de belangrijkste oorzaken van conflicten (met anderen én met jezelf) die leidt tot een onbevredigd gevoel, is het resultaat van onze meningen en oordelen die we baseren op (emotionele) aannames en veronderstellingen, in plaats van op de werkelijke feiten.

Waarom lukt niet altijd alles zoals wij dat willen? Natuurlijk heeft dat te maken met omstandigheden, die niet altijd meezitten. Maar als een schipper midden in de storm van boord kon stappen, zou niemand de oceaan hebben overgevaren. Daarom is het van belang hoe je omgaat met die omstandigheden. Excuses verzinnen en anderen de schuld geven is makkelijk en is wellicht een plausibel argument om zelf niet in actie te komen. Die keuze is aan jezelf. Het antwoord op de eerder gestelde vraag is: conditionering. Of zoals de Russische schrijver Anton Tsjechov zei: ‘De mens is wat hij gelooft.’

Door de jaren heen zijn we verkeerd geprogrammeerd en we hebben vaak last van ervaringen uit ons verleden, ook wel neuro associatie genoemd. We verbinden een emotie aan een bepaalde gebeurtenis, maar na verloop van tijd verbinden we diezelfde emotie ook aan andere gebeurtenissen die geen relatie met elkaar hebben. We laten een spoor van onopgeruimde zooi achter ons aanslingeren en het gevolg is dat we telkens – natuurlijk vaak op ongewenste momenten – herinnerd worden aan de ballast die we achter ons aan zeulen. In onze rugzak verstoppen we alle ellende die we niet direct willen oplossen en waarmee we zeker niet geconfronteerd willen worden. Tot het moment zich aandient dat we het gewicht niet meer kunnen dragen en gebukt gaan onder onze eigen bagage, dan moeten we een keer door onze knieën. Deze momenten manifesteren zich als crisis, conflicten, ontslag, scheiding, burn out, etc.

Mijn spiritueel leraren leerden mij om altijd de confrontatie aan te gaan met grote problemen en dilemma’s, ze verdwijnen niet vanzelf. Wegstoppen en uitstellen heeft geen zin, dat werkt als een ontsteking die groeit en groeit en meer en meer pijn gaat doen, totdat de boel een keer uit elkaar spat. En dan is de ellende vaak niet te overzien.

Weet dat elk probleem je iets probeert te leren. De Boeddhisten zien elk probleem als een leermeester. Het probleem komt op je pad om je iets duidelijk te maken en als je het probleem weet op te lossen draagt dat bij aan je persoonlijke groei. Het is net als een computerspel waarin je elke keer een obstakel moet overwinnen om naar een volgend level te mogen. En natuurlijk zitten we niet altijd op problemen te wachten, maar ze weten ons altijd te vinden. Daar hoeven we niet veel voor te doen. Dus zie elk probleem als een uitdaging, als vraagstuk dat je moet oplossen, om nieuwe kansen te krijgen op je levenspad.

In de tweedaagse masterclass Your Roadmap to Success and Happiness gaan we uitvoerig aan de slag met blokkades uit het verleden, we gaan herkennen wat het is dat je nu tegenhoudt, welke gebeurtenissen of overtuigingen uit het verleden je nu in de weg zitten en die blokkades gaan we doorbreken. En vervolgens gaan we die negatieve mindset vervangen door positieve overtuigingen die je gaan helpen om je doelen te bereiken. Als je dit niet voor elkaar hebt, kun je leiderschapstrainingen volgen wat je wil, je kunt managementboeken lezen tot je een bril nodig hebt, maar het zal je niets brengen. In de afgelopen maanden hebben tal van mensen deelgenomen aan mijn verschillende masterclasses. Van studenten en startende ondernemers, tot accountants, artiesten, advocaten, ceo’s en miljonairs. Het blijkt telkens opnieuw dat we allemaal soortgelijke problemen hebben. Echter, zij die de confrontatie aandurven met persoonlijke issues, boeken binnen afzienbare tijd succes.

Als we jong zijn hebben we dromen en lijkt alles mogelijk. Maar naarmate we ouder worden vervagen onze dromen meestal door de mist die opdoemt als de jaren zich deelgenoot maken van onze belevingswereld. Ons heldere zicht vertroebelt en onze psyche verliest de zuiverheid van onze ziel. Door alle veroordelende labels die gedurende ons leven op ons worden geplakt komen we steeds verder van onszelf af te staan, waardoor we vaak niet eens meer weten wie we diep vanbinnen echt zijn. Wat anderen van ons vinden zegt niet daadwerkelijk iets over onszelf, al brengt het ons vaak wel in verwarring, of het roept ongunstige emoties op.

Gedurende onze geestelijke groei ontstaan er nieuwe verlangens en leggen we het fundament voor de constructie van ons levenswerk. Al op jonge leeftijd koos ik bewust richting naar een duidelijke levensbestemming: volledige vrijheid om alles te kunnen doen en laten, was wat ik wilde. Daarvoor zijn drie dingen noodzakelijk: een goede gezondheid geld en tijd. Hoe bereik je dat? Door een mindset voor succes en een hoog energieniveau, plus een goede communicatievaardigheid en een glimlach. Want met vriendelijkheid, verdraagzaamheid en begrip heb je de belangrijkste wapens in handen om elke strijd te winnen.