Yvo Staudt
Als jonge accordeonist je mengen in de wereld van kostbare horloges? Niet de meest voor de hand liggende combinatie. Yvo Staudt (1991) deed het en heeft in vier jaar succesvol zijn eigen luxueuze, horlogemerk internationaal opgezet. En daar zijn er in Nederland niet zo veel van, je kunt ze op één hand tellen. Yvo neemt u mee in zijn verhaal en vertelt aan de hand daarvan over kwetsbaarheid, succes, ondernemerschap, emotionele aankopen, authenticiteit en de kracht van visualisatie. Daarbij begint hij zijn verhaal waar het allemaal mee begonnen is: met een verwonderend stuk muziek.

Van accordeonist naar succesvolle ondernemer in horloges
“Mijn moeder zegt altijd dat ik al accordeon wilde spelen voordat ik het woord kon uitspreken” aldus Yvo. Het was dan ook niet gek dat zijn leven in het teken stond van dit instrument en hij op zijn achttiende zijn biezen pakte om in Italië aan het conservatorium te studeren bij een wereldberoemde accordeonist. Vele Nederlandse culturele fondsen steunde de jonge musicus en maakte het voor hem mogelijk om op een kostbaar instrument te spelen. In Italië is zijn droom in duigen gevallen en raakte hij verzeild in een persoonlijk dal. Als facade voor deze gevoelens begon hij op zijn Italiaanse zolderkamer te werken aan zijn eigen mechanische horloge. Stap voor stap leerde hij zichzelf de fijne kneepjes van deze materie en creëerde hij zijn perfecte horloge met als motto ‘bescheiden van buiten, stralend van binnen’. Terug in Nederland werd zijn creatie opgemerkt en vroegen liefhebbers of hij meer van deze horloges wilde maken. Deze vraag leidde tot de oprichting van zijn eigen merk, dat met bloed, zweet en tranen is uitgegroeid tot een succesvol internationaal bedrijf met een netwerk van tientallen juweliers in het hoge segment.

Door een stormachtige samenloop van omstandigheden heeft Yvo zicht ontpopt tot een rasechte ondernemer, die met maximaal bijlenen van zijn studiefinanciering zijn eigen imperium uit de grond stampte. Maar hierdoor raakte hij ook verzeild in de wereld van retail en de horloge-industrie. Een wereld die momenteel door grote veranderingen gaat en waarin Yvo als een frisse wind zijn idealen nastreeft.

Succes in intrinsiek
Succes is intrinsiek. Met dit thema als leidraad vertelt de jonge musicus en creatieve ondernemer op een inspirerende manier zijn verhaal. Een lezing van Yvo zit vol met verrassingen, activerende vraagstukken over succesbeleving en begint met een prachtig muziekstuk.

Yvo Staudt spreekt graag over:

Yvo Staudt boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Yvo Staudt. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21