Youri Mulder vergaarde roem als robuuste en veel scorende spits van FC Twente, Schalke 04 en het Nederlands Elftal. Daarnaast is de zoon van oud-voetballer, schrijver en columnist Jan Mulder bekend als nuchtere analist voor de NOS.

Voetballer
Mulder speelde eind jaren tachtig voor zaalvoetbalclub zvv Adelaars waarmee hij in 1990 de districtsbeker Midden-Nederland won. In het jaar daarop werd hij opgenomen in de selectie van FC Twente. In eerste instantie werd hij slechts aan de groep toegevoegd als speler voor de breedte, maar tegen alle verwachtingen in veroverde hij een basisplaats en scoorde in zijn eerste seizoen zes keer. Het jaar daarop vormde hij een gevreesd duo met Ronald de Boer en wist achttien doelpunten te maken. Door blessureleed speelde hij in seizoen ‘92/’93, zijn laatste seizoen voor Twente, maar weinig wedstrijden, maar wist toch drie keer het net te vinden.

Vervolgens verhuisde hij naar het Duitse Schalke 04. Hij zou negen seizoen voor de club uit Gelsenkirchen spelen en 33 keer scoren, waardoor hij uitgroeide tot een publiekslieveling. Met Schalke 04 won Mulder tweemaal de Duitse beker en een keer de UEFA-cup. Tijdens zijn carrière kwam Mulder negen keer uit voor Oranje. In de kwalificatieronde voor het EK 1996 scoorde hij een cruciale treffer tegen Wit-Rusland.

Analist
In 2002 nam Mulder, na veel blessureleed, afscheid als voetballer. In 2008 werd hij bij zijn oude club Schalke 04 assistent-trainer van Fred Rutten. Toen Rutten noodgedwongen moest vertrek bij de club nam Mulder tijdelijk zijn taken over. Sinds 2011 is hij assistent bij FC Twente.  Daarnaast werkt hij als analist voor Studio Sport en Studio Voetbal.

Wilt u de scherpe doch nuchtere Youri Mulder inhuren als spreker? Neem dan contact met ons op.

Youri Mulder spreekt graag over:

Youri Mulder boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Youri Mulder. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21