Wilfried Finkers

Cabaretier Wilfried Finkers, broer van Herman, spreekt regelmatig op congressen, dorpsfeesten, bedrijfsfeesten en dergelijke.  Als er al genoeg zinnigs over een bepaald onderwerp gezegd is, wordt het tijd hem erbij te halen.

Schlemiel
Wilfried Finkers, geboren te Almelo, studeerde biologie, maar al tijdens de studie probeert hij het leven van een andere, humoristische kant te bekijken. Van 1987 tot en met 2000 figureert Wilfried (meestal als schlemiel) in de voorstellingen van zijn oudere broer Herman, en levert hij zo’n veertig procent van het tekstmateriaal. Ook verzorgt hij de techniek. Als Herman in 2000 stopt met optreden, gaat Wilfried aan de slag bij het Rabotheater in Hengelo. Vanaf 2002 werkt hij bovendien mee aan de voorstellingen van het komische duo Ernesto en Marcellino.

Droge humor
U kunt Wilfried Finkers strikken voor een spreekbeurt. Zijn benaderingswijze is geschikt voor alle leeftijdscategorieën. Zijn stijl is bekend van de voorstellingen van Herman Finkers en van ‘Ernesto en Marcellino met Wilfried Finkers’. Zowel voor Herman als voor Ernesto en Marcellino heeft Wilfried teksten geschreven. Vooral de shows met Herman werden gekenmerkt door droge humor, absurdistische verhalen en visuele grappen. De humor van Wilfried is dan ook betrekkelijk tijdloos; de actualiteit komt maar zelden ter sprake.

Wilfried Finkers spreekt graag over:

Wilfried Finkers boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Wilfried Finkers. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21