Wessel van Alphen

Wessel van Alphen was in 1978 een van de eerste IT-professionals. Hij is nu marktleider in bemiddeling van zelfstandige IT’ers. Volgens hem is dit een markt die aan het veranderen is en die hij radicaal zou willen aanpakken. Wessel van Alphen wil graag voorop lopen in de markt waarin overheids- en gemeentelijke aanbestedingen open is voor kleinere zelfstandigen.

Stormachtige groei in de IT

Wessel van Alphen heeft zijn kennis van de IT in eerste instantie opgedaan door het volgen van een deeltijd automatiseringsopleiding. In 1969 kwam hij in de informatietechnologie terecht. In die tijd begon deze markt stormachtig te groeien. In 1978 schreef Wessel zich in als zelfstandige. Voor zijn eerste klus bij Olivetti vroeg hij vijftig gulden per uur. Met een weekinkomen van 2000 gulden had hij een voor die tijd vorstelijk salaris. Toen hij merkte dat er veel vraag was naar diensten van IT’ers, maakte hij daar gebruik van door de oprichting van zijn bedrijf IT-staffing. Tot zijn dertigste hield hij er nog meer handeltjes op na, zoals in de horeca, management voor lokale dansgroepen en hij hielp zijn vrouw met kapperszaken.

Codewoord is vrijheid

Wessel van Alphen wijt zijn dadendrang aan een grote behoefte aan vrijheid. Hij wil zijn eigen beslissingen nemen en zijn eigen leven leiden. Hij heeft lak aan conventies en hij overtreedt zelfs zijn eigen regels. Niet twijfelen maar doen, is zijn motto. Als spreker weet hij u veel te vertellen over IT en ondernemen. Hij kent de markt, is analytisch, resultaatgericht, enthousiast en nieuwsgierig. Bent u nieuwsgierig naar Wessel van Alphen en zijn verhaal? Boek hem dan via Quality Bookings als spreker of dagvoorzitter. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Wessel van Alphen spreekt graag over:

Wessel van Alphen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Wessel van Alphen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21