Info & boekingen
Spreker Vinco David - Politieke wetenschappen en economie

Vinco David Politieke wetenschappen en economie

Vinco David als spreker boeken

Als topbestuurder en romanschrijver is Vinco David een man van vele talenten. Dankzij een combinatie van creativiteit en analytisch inzicht weet hij actuele ontwikkelingen op economisch, historisch en geopolitiek niveau te duiden en in een verfrissende context te plaatsen. Dat doet hij op scherpzinnige wijze, maar altijd met een vleugje humor. Al jarenlang boeken tal van grote organisaties hem dan ook als spreker voor een intrigerende lezing tijdens hun evenement.

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Te boeken als
 • Snel contact met Vinco David
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 18 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Vinco David wordt geboren op 19 november 1961 in Leiden. Op 19-jarige leeftijd gaat hij studeren aan de VU in Amsterdam en 6 jaar later heeft hij een master in de politieke wetenschappen en bachelor in Italiaans en economie op zak.

Van 1993 tot 1996 is Vinco actief als Assistent Secretaris-Generaal bij de Berner Unie, de wereldwijde brancheorganisatie van kredietverzekeraars en politiekerisicoverzekeraars. Vervolgens werkt hij van 1999 tot 2017 als Senior Manager bij Atradius Dutch State Business.

Tegenwoordig is Vinco weer terug bij de Berner Unie, waar hij sinds 2017 de rol vervult van Secretaris-Generaal. Een uitdagende functie, want de leden van de Berner Unie verzekeren voor 2.500 miljard euro aan internationale handel en investeringen; zo’n 14% van de totale wereldhandel.

Boeken van Vinco David

Vinco David is naast topbestuurder ook een veelgeprezen romanschrijver. Van zijn hand verschenen onder meer Mannenharem (2006), Achter het riet (2009), Oude wereld nieuwe wereld (2016 – met Adjiedj Bakas) en Het reptielenfonds (2021). Dit laatste boek is de enige Nederlandse roman waarin inside information over de bankwereld is verwerkt en ontving positieve recensies in Het Financieel Dagblad en De Telegraaf.

Topbestuurder Vinco David boeken als spreker

Vanuit zijn functie als Secretaris-Generaal bij de Berner Unie beschikt Vinco David over een schat aan waardevolle data. Als geen ander heeft hij zicht op waar het met de handel en economie wereldwijd naartoe gaat. Over deze ontwikkelingen deelt hij rake analyses, vaak nog voordat de media dit oppakken. Veel organisaties willen hem dan ook boeken als spreker over deze actuele onderwerpen.

Als expert plaatst Vinco economische trends daarnaast veelvuldig in de context van geopolitieke ontwikkelingen. Wat betekenen bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne, de spanningen tussen de Verenigde Staten en China of het gebruik van handel als geopolitiek wapen in deze tijd? Als spreker weet Vinco dit soort trends tijdens een lezing haarfijn en op toegankelijke wijze te duiden.

Vinco David inhuren voor een lezing

Opdrachtgevers die Vinco David inhuren voor een lezing, zijn verzekerd van een spreker die meer bespreekt dan alleen ontwikkelingen die zich aan de oppervlakte voltrekken. Zo weet hij op een fascinerende wijze het heden te duiden aan de hand van historische ontwikkelingen.

Wat is bijvoorbeeld het verband tussen de Italiaanse eenwording anderhalve eeuw geleden en de (in)stabiliteit van de euro nu? Of hoe komt het dat de Nederlandse uitvoer buiten de Europese Unie harder groeit dan naar andere EU-landen?

Vinco David is niet alleen een topbestuurder met kennis van zaken, maar ook een charismatisch spreker die graag humor verwerkt in zijn spreekbeurten. Dankzij een unieke combinatie van fascinerende inzichten en humoristische kwinkslagen gaan zijn lezingen geen moment vervelen.

Contact opnemen met Vinco David

Wilt u Vinco David inhuren als spreker voor een boeiende lezing op uw evenement? Het behulpzame team van Quality Bookings ondersteunt u graag bij het boeken van deze topbestuurder en auteur. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de voorwaarden en mogelijkheden.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Meer informatie & boekingen

Vinco David inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Manon Boodt
 • Snel contact met Vinco David
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 18 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers