“To go forward, you must go backwards”

Voor Tessa Veldhuis, voormalig rugby 7’s international, staat deze slogan symbool voor het rugby spel en voor het leven.
Tessa trainde met haar team 40 uur in de week, speelde wedstrijden over de hele wereld en offerde zich volledig op voor de sport. Deelname aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro was het grote doel. Ze kwam met haar teamgenoten heel dichtbij, maar een ongeluk op het veld zette een streep door de rekening. Ze werd getackeld, viel op haar slaap en werd uiteindelijk wakker in het ziekenhuis met een zware hersenschudding. De bijbehorende boodschap was snoeihard: jarenlange herstelperiode, einde rugbycarrière en geen olympisch ticket voor de rugby Sevens Ladies.

Tessa geeft energie en zet mensen aan het denken. Van deze tegenslagen leer je, word je beter, ook al zie je dat niet altijd meteen. Er komt altijd iets voor terug dat je een rijker en mooier mens maakt. Tessa is een zeer enthousiaste en inhoudelijk goede spreker/dagvoorzitter. Wie denkt dat het talent van Tessa wordt beperkt tot de grenzen van de sportwereld heeft het mis. De voormalig rugbyster kan als inspiratiebron werken voor elk bedrijf in elke sector. Vanuit haar eigen topsport- en levenservaring kan ze mooi verhalen. Zij sprankelt, en geeft de luisteraar niet alleen een mooie inkijk maar laat hen ook naar huis gaan met een goed gevoel.

Bespreek vooraf met Tessa de wensen van de presentatie. Ze spreekt graag over thema’s als teamspirit, doelen, kwetsbaarheid, veerkracht en vitaliteit. Tessa is flexibel en past haar verhaal, stijl en toon aan op de desbetreffende doelgroep. Ze communiceert even makkelijk met mensen in de directie als met mensen op de werkvloer. Door haar didactische achtergrond weet ze iedereen te boeien en te enthousiasmeren. Ze zoekt voortdurend interactie met haar publiek. Een dag met Tessa krijgt hoe dan ook verrassende en sportieve wendingen.

Biografie
Tessa is geboren in Utrecht (1989) en opgegroeid in Houten. Sport is van jongs af aan een rode draad in haar leven. Na het Atheneum koos ze voor de Academie Lichamelijke Opvoeding en verhuisde naar Amsterdam. Uit nieuwsgierigheid kwam Tessa in aanraking met een voor haar geheel nieuwe sport: rugby. Door haar enorme snelheid viel ze op en voor ze het wist stond ze in het Nederlands Rugby Sevens team (7 vs 7). Ze combineerde topsport met haar HBO-opleiding en ronde deze succesvol af. Het Nederlands Sevens Team behaalde, door aan de prestatie normen van NOC*Nsf te voldoen, de A-status. Hiermee waren de speelsters het eerste professionele dames rugby team van de wereld. Tessa is vanuit de liefde voor sport hiernaast toch ook lang blijven werken. Ze kreeg een mini contract aangeboden bij de Gemeente Amsterdam en werkte in haar vrije uurtjes als projectleider op de afdeling Sport Evenementen. Een paar jaar voor de Spelen heeft ze de focus volledig op rugby gezet. Jarenlang vloog ze de hele wereld over met haar teamgenoten en ze behoorden tot de wereld top. Helaas kwamen ze net te kort voor dat begeerde olympische ticket. Tessa pakte na enige tijd de draad weer op en begon aan de master Sport Management bij het Cruyff Institute. Cum Laude studeerde ze af en startte haar eigen bedrijf omtrent sport, spreken en media ‘TV-Sports’.  Tegenwoordig weet ze dit te combineren met anderhalve dag lesgeven in het voortgezet onderwijs. Presenteren, doceren enthousiasmeren en motiveren zijn Tessa op het lijf geschreven!

Hoogtepunten

  • Rugby Bronzen medailles op het EK2012, 2013 en 2014
  • Rugby Winnaar Bowl & Plate World Series2012 t/m 2015
  • Verslaggeefster Olympische SpelenLonden ‘12, Rio de Janeiro ‘16, Korea ’18

Tessa Veldhuis spreekt graag over:

Tessa Veldhuis boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Tessa Veldhuis. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21