Sybilla Dekker is een Nederlandse politica en voormalig minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. U kunt Sybilla Dekker boeken als spreker over onderwerpen als milieu en klimaat, de politiek, leiderschap en motivatie.

Arbeidsinspectie
Dekker studeerde personeelswerk aan de Sociale Academie in Amsterdam en volgde later een opleiding organisatiekunde bij het Sioo. In 1965 ging zij aan de slag als bedrijfsmaatschappelijk werkster bij Erdal in Amsterfoort. In 1968 ging zij vervolgens werken bij de Arbeidsinspectie, waar zij tot 1975 actief was als Inspectrice van Arbeid en vervolgens als staffunctionaris.

Vanaf 1979 werd Dekker adjunct-directeur Personeelszaken bij het Ministerie van Landbouw en Visserij. Vervolgens werd zij hier plaatsvervangend directeur Organisatie en Efficiency. Hierna werkte zij tot 1990 als directeur Materiële Zaken.

Dekker verliet het ministerie in 1990 om directeur van het Nederlands Verbond van Ondernemers in de Bouwnijverheid te worden. Deze functie vervulde zij tot maart 1996, om vervolgens algemeen directeur van werkgeversvereniging AWVN te worden. Dekker bekleedde verder een aantal commissariaten bij bedrijven als Heineken, Rabobank en de Nederlandse Spoorwegen.

Minister
In 2003 werd Dekker minister van VROM in het Kabinet-Balkende II. Met de liberalisering van het huurbeleid trachtte zij de woningmarkt weer op gang te krijgen. In 2006 moest Dekker, samen met haar college Piet-Hein Donner aftreden vanwege het falen van de overheid bij de Schipholbrand in 2005.

U kunt Sybilla Dekker inhuren als spreker over onderwerpen die te maken hebben met politiek, duurzaamheid of bijvoorbeeld de woningmarkt. Neem voor meer informatie over Sybilla Dekker contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Sybilla Dekker spreekt graag over:

Sybilla Dekker boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Sybilla Dekker. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21