Sipke Jan Bousema

Sipke Jan Bousema is een Nederlandse presentator en acteur die bekend werd als presentator van het Schooltv-weekjournaal. Ook presenteerde hij Opsporing Verzocht. U kunt Sipke Jan Bousema boeken als spreker.

Schooltv-weekjournaal
Bousema droomde er al op jonge leeftijd van voor de televisie te werken. Die droom werd werkelijkheid toen hij in 1999 het Schooltv-weekjournaal van Teleac/NOT mocht gaan presenteren. Daarvoor was hij al achter de schermen actief geweest, bijvoorbeeld als productieassistent bij Toen was geluk heel gewoon.

Vervolgens ging hij voor de AVRO programma’s als Museumbende, ZipZoo: coördinaat X en ZipZoo: Worldwide presenteren. Ook verzorgde hij tussen 2004 en 2006 de voice-over van het programma Heartbeat VIPS.

In 2003 was Bousema voor het eerst te zien als acteur in de film De Schippers van de Kameleon. In 2005 presenteerde hij vervolgens de premières van Kameleon 2. Ook stond hij in het theater met zijn eigen show Sipke Jan en het Mysterie van de Magische Bol.

Opsporing Verzocht
Vervolgens werd Bousema presentator van het Junior Eurovisiesongfestival. Hij presenteerde dit programma tot 2011. Vervolgens ging hij het programma Opsporing Verzocht presenteren. Ook was hij presentator van Wie is de Mol? Junior. In 2010 presenteerde hij tevens het programma Cash op Zolder van de AVRO. In 2011 was hij een van de kandidaten in Expeditie Robinson.

In 2011 vertrok Bousema vervolgens bij de AVRO om bij de NTR een middagtalkshow te gaan presenteren. Ook maakte hij de Jeugdtalkshow Wat zou jij doen?. Dit programma werd genomineerd voor de prestigieuze Prix de Jeunesse.

Wilt u Sipke Jan Bouseman inhuren als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Sipke Jan Bousema spreekt graag over:

Sipke Jan Bousema boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Sipke Jan Bousema. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21