Salomon B. Kroonenberg

Salomon B. Kroonenberg is een geoloog die bekend werd met zijn kritiek op het Kyoto-protocol. Hij wijst naar de constante veranderingen in het klimaat en relativeert de rol van de mens binnen de geologische geschiedenis. Zijn kritiek heeft hij verwerkt in het boek De menselijke maat: de aarde over tienduizend jaar. U kunt Salomon B. Kroonenberg inhuren als spreker.

Geografie
Kroonenberg studeerde fysische geografie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1976 met een onderzoek getiteld Amphobilite-facies and granulite-facies metamorphism in the Coeroeni-Lucie area, southwestrn Surinam. Daarnaast werkte hij in Suriname voor het ministerie van Binnenlandse Zaken, en na de onafhankelijkheid van Suriname voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, bij de Geologische en Mijnbouwkundige Dienst.

In 1979 werd hij vervolgens docent geologie, geomorfologie en remote sensing aan het Centro Interamericano de Fotointerpretación in de Colombiaanse stad Bogota. In 1982 keerde hij terug in Nederland om hoogleraar geologie en mineralogie aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen te worden. Sinds 1996 is hij hoogleraar toegepaste geologie aan de TU Delft.

Criticus
Als criticus van het Kyoto-protocol schreef hij het boek De menselijke maat, de aarde over tienduizendjaar, waarin hij de positie en de tijdsspanne van de mens binnen de geologische geschiedenis relativeert.

Wilt u Salomon B. Kroonenberg inhuren als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Salomon B. Kroonenberg spreekt graag over:

Salomon B. Kroonenberg boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Salomon B. Kroonenberg. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21