Absurdist, schrijver en programmamaker Ronald Snijders is onder meer bekend als een van de presentatoren van het VARA-programma RamBam. Hij is te boeken als taalvaardige, verrassende spreker en als eigenzinnige, enigszins ontregelende presentator.

Staat van Verwarring
Bij het grote publiek is Ronald Snijders doorgebroken via het roemruchte programma De Staat van Verwarring, een late-night tv-show voor de VPRO, die hij vanaf september 2006 vier keer in de week samen met Pieter Jouke presenteerde. Later is De Staat van Verwarring met enige regelmaat als live talkshow te zien in de Nederlandse theaters. In Museum Boijmans van Beuningen is in 2012 bovendien onder de titel Boijmans in Staat van Verwarring ‘een onoverzichtelijke expositie’ te zien van het werk van Snijders.

Absurd
Voor VPRO Radio 1 maakt Ronald Snijders seizoen 2007/2008 het met Fedor van Eldijk geschreven programma Binnenland 1, een hoorspel in de vorm van een actualiteitenmagazine met ‘nieuwsfictie vanuit de binnenwereld’. De verzamelde hoorspelteksten verschijnen in 2009 ook in boekvorm. In 2006 publiceert hij met co-auteur Van Eldijk Een Normaal Boek, een bloemlezing aan teksten, ideeën, dialogen, nieuwsberichten en 350 nieuwe woorden, die zij voor een groot deel eerder publiceerden op www.absurd.nl, een website die in 2010 overgaat in www.normalemensen.nl. Sinds 1999 schrijft Snijders met grote regelmaat over televisieprogramma’s voor de VPRO Gids en vanaf 2010 voor NRC Handelsblad/nrc-next en Humo. Sinds augustus 2011 is hij tevens te zien als presentator in het programma RamBam van de VARA. In de zomer van 2013 doet Snijders ook mee aan het NCRV-programma De Slimste Mens. In 2012 publiceert hij Een ander boek en in 2013 verschijnt De Alfabetweter.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Ronald Snijders spreekt graag over:

Ronald Snijders boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ronald Snijders. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21