Rita Verdonk is een Nederlandse politica die tussen 2003 en 2007 naam maakte als minister in de kabinetten Balkenende II en III. U kunt Rita Verdonk inhuren als spreker of dagvoorzitter. Rita Verdonk weet alles van de politiek, integratie en justitie.

Binnenlandse Veiligheidsdienst
Verdonk studeerde sociologie aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen, waar zij zich specialiseerde in criminologie en organisatiesociologie. Na haar studie liep zij stage bij het ministerie van Justitie en in 1984 werd zij adjunct-directeur van het Huis van Bewaring in Scheveningen. Vervolgens werd zij plaatsvervangend directeur van gevangenis De Schie in Rotterdam, om hierna diverse functies bij het ministerie van Justitie te bekleden. Tot 1999 was Verdonk vervolgens directeur Staatsveiligheid bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD).

Na een aantal jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, werd Verdonk in 2003 minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie. Pas een jaar daarvoor was zij lid geworden van de VVD. Tijdens haar ministerschap was Verdonk onder andere verantwoordelijk voor het handhaven van het vreemdelingenbeleid. Verder kreeg zij te maken met dossiers als de Schipholbrand. In 2005 werd zij door lezers van de Volkskrant uitgeroepen tot beste politicus van het jaar. In 2006 kreeg Verdonk te maken met de perikelen rond het Nederlanderschap van Ayaan Hirsi Ali. Uiteindelijk zou het kabinet struikelen over deze kwestie.

Trots op Nederland
In 2007 wilde Verdonk lijsttrekker van de VVD worden, maar verloor een intern referendum net van haar rivaal Mark Rutte. In de daaropvolgende verkiezingen kreeg zij echter wel meer voorkeursstemmen dan Rutte. Uiteindelijk stapte Verdonk dat jaar uit de VVD, om verder te gaan met haar eigen partij Trots op Nederland. In 2011 verliet Verdonk de politiek en ging verder met haar eigen onderneming Rita Verdonk b.v.

Wilt u Rita Verdonk boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Rita Verdonk spreekt graag over:

Rita Verdonk boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Rita Verdonk. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21