Riens Meijer is een econoom die jarenlange ervaring heeft in het bedrijfsleven, de bancaire sector en de overheid. Daarnaast kent hij een geschiedenis als topsporter, was hij actief in de media en als militair.  Meijer is gespecialiseerd in kansen en bedreigingen. U kunt Riens Meijer inhuren als spreker.

Topsporter
Meijer was in zijn jonge jaren tophockeyer en als Officier bij de Koninklijke Luchtmacht zat hij in de atletiekploeg van de Koninklijke Luchtmacht. Vervolgens had hij een eigen onderneming die hij uiteindelijk verkocht om economie te gaan studeren. Tijdens zijn studie werd hij inspecteur bij Amev/Fortis. Uiteindelijk wed hij bij dit bedrijf product manager en marketing manager.

Hierna werkte hij bij de Spaarbank als districtsdirecteur en groeide via diverse functies uit tot president-directeur van de Spaarbank.

Directeur
Daarnaast werkte hij als algemeen directeur bij Tempo Team en de Slavenburg Bank. Ook was hij lid van de directie van Veronica en zat hij in de Raad van Bestuur bij Endemol. Voor Interview-NSS was hij actief als algemeen directeur. Dezelfde functie bekleedde hij bij Planet Internet, Videotex en World Acces.

De meeste Nederlanders zullen hem echter kennen als juryvoorzitter van de televisieserie De Nationale Ideeënbus en als secretaris-generaal van NOC-NSF.

Veranderingseconoom
De laatste jaren houdt Meijer zich als veranderingseconoom voornamelijk bezig met de wereldwijde kredietcrisis. Hij schreef over de crisis het boek Kansen na de crisis. Hierin geeft aan welke veranderingen de politiek, overheden en bedrijfsleven moeten doorvoeren om die kansen te benutten. Doen zij dat niet, dan zullen de kansen volgens Meijer bedreigingen worden. Tevens schreef Meijer het boek Ja, we moeten vernieuwen. Dit is een vervolg op zijn eerdere werk.

In zijn lezingen zet de econoom helder uiteen wat de kansen en bedreigingen voor Nederland in de 21e eeuw zijn. Wilt u Riens Meijer boeken als spreker? Neem dan contact met ons op.

 

Riens Meijer spreekt graag over:

Riens Meijer boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Riens Meijer. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21