Rien is al 30 jaar werkzaam als directeur van de Dr. Schaepmanschool. Dit is een erkende Jenaplanschool. De school is in die jaren enorm gegroeid en telt nu vier locaties in Barendrecht en Ridderkerk.

De school heeft erkenning verworven als voorbeeldschool voor Jenaplanonderwijs. Daarvoor is aan de school de Peter Petersenprijs toegekend.

De onderwijsinspectie schrijft lovende rapporten over de school en haar organisatie en heeft het predicaat ‘Excellente School’ toegekend, omdat op deze school goed en eigentijds onderwijs wordt verzorgd. Het totale lerend systeem binnen de school is daarbij opvallend en een voorbeeld voor andere organisaties.

De school ontvangt regelmatig bezoekers uit binnen- en buitenland.

Opvallend is de grote belangstelling vanuit Japan. Vooral na de uitzending van een documentaire over de school op de Japanse televisie is de belangstelling sterk toegenomen. Inmiddels is Rien ook enkele keren in Japan geweest om lezingen te geven en workshops te verzorgen. Volgend jaar wordt de eerste jenaplanschool in Japan geopend in het bijzijn van Rien.

Daarnaast heeft hij op vele andere scholen ondersteuning verleend aan schoolleiders op het gebied van leiderschap en management of bij crisissituaties en verzorgt hij trainingen en verbetertrajecten.

Bij de uitreiking van Peter Petersenprijs:

Deze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt, is toegekend, omdat de school een opvallende rol vervult als voorbeeld voor het jenaplanonderwijs. De school ontvangt regelmatig bezoekers uit binnen- en buitenland. De gasten zijn vooral benieuwd naar de manier waarop wordt gewerkt in heterogene groepen, waarbij wereldoriëntatie echt een centrale plaats heeft. Er is veel bewondering voor de zelfstandige werkhouding van kinderen en het werken met portfolio’s.    www.jenaplan.nl

De inspectie zegt in haar rapport:

“Met op alle deelaspecten een ‘vier’ voor het pedagogisch klimaat scoort de Schaepmanschool uitzonderlijk goed. Dat heeft te maken met het zeer professionele team. Vanuit de visie van de school wordt er met een enorme betrokkenheid gewerkt aan de ontwikkeling van het onderwijs.”

Rien van den Heuvel spreekt graag over:

Rien van den Heuvel boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Rien van den Heuvel. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21