Hij werd bekend als dr. Simon Dekker in Goede tijden, slechte tijden: Rick Engelkes. Daarnaast speelde de acteur in diverse televisieseries en films. Ook produceert hij stukken voor het theater en kunt u Rick Engelkes inhuren als spreker, presentator of dagvoorzitter.

Engelkes volgde de modeacademie Charles Montaigne in Amsterdam en na zijn afstuderen vertrok hij naar Parijs om als ontwerper voor het modehuis Jean-Charles de Castelbajac te gaan werken.

Omdat het acteren hem trok ging hij terug naar Nederland om acteerlessen te volgen. Ook werkte hij zo nu en dan als fotomodel.

Goede tijden, slechte tijden
Nadat hij in 1990 auditie deed voor een rol in Goede tijden, slechte tijden, kreeg hij landelijke bekendheid als dr. Simon Dekker in Nederlands bekendste soap. Hij speelde uiteindelijk vier jaar in Goede tijden, slechte tijden en ging zich vervolgens richten op het toneel.

Ook speelde hij samen met onder andere Johnny Kraaykamp jr. in de serie Blauw, Blauw over het leven van politieagenten op een bureau in de Amsterdamse Pijp.

Met zijn eigen productiebedrijf, Rick Engelkes Producties, maakt hij theatervoorstellingen, televisieprogramma’s, films en commercials. Zo produceerde hij de theatervoorstellingen Sexual Perversity, Romeo en Julia en Extreem.

Films
Als acteur was hij onder andere te zien in de films Volmaakt geluk, Succes, Kruimeltje en Pietje Bell. Tevens was hij in 2009 een van de deelnemers aan het populaire programma Wie is de Mol? Ook speelt hij in de dramaserie Verborgen Gebreken.

Wilt u Rick Engelkes boeken als spreker, dagvoorzitter of presentator? Neem dan contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Rick Engelkes spreekt graag over:

Rick Engelkes boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Rick Engelkes. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21