René van Meurs

René van Meurs (Schipluiden, 1985) is de winnaar van de jury- en publieksprijs van Cameretten 2012.

Eerder won hij in 2006 de publieksprijs bij het Griffioen Cabaret Festival, improviseerde hij bij Op Sterk Water en sloot hij zich aan bijComedytrain. Als goed getraind improvisator houdt hij zich verrassend makkelijk staande op het Toomlerpodium en ontwikkelt zich met zijn frisse stijl en adembenemend tempo tot een publieksfavoriet.

Hij speelde in 2009, 2011 en 2013 met het Amsterdam Underground Comedy Collective tijdens het Edinburgh Fringe Festival de hele maand in het Engels. Ook stond hij op het Amsterdam Comedy Festival in de Melkweg, was hij op TV o.a. te zien bij De Slimste Mens (NCRV), The Comedy Factory (RTL4) en Comedyclub Katendrecht (VARA) en speelde hij meerdere jaren op rij op Lowlands.

In 2012 wint René van Meurs Cameretten. De jury noemt hem “een intelligente grappenmaker en een taalknutselaar die in een hoog tempo zijn materiaal op het publiek afvuurt”. Ze prijzen zijn timing, tekstoverdracht, snelheid en zijn bijzondere hersenspinsels. Met recht noemen ze hem “een gehaaide, typische standupper met duidelijk de nodige podiumervaring”

Ook schrijft hij onder andere voor het satirische nieuwsprogramma Dit was het Nieuws (RTL4), HumorTV (VARA) enBarend&Wijnand (3FM). Zijn schrijfwerk werd en wordt onregelmatig gepubliceerd in NRC.next en De Volkskrant.

René van Meurs spreekt graag over:

René van Meurs boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van René van Meurs. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21