Renate Dorrestein is een van de meeste gelauwerde schrijvers van Nederland. Als auteur staat ze midden in de samenleving en schrijft ze over onderwerpen die de huidige maatschappij beheersen. U kunt Renate Dorrestein boeken als spreker.

Verslaggeefster
Dorrestein begon al op de lagere school met het schrijven van verhalen. Nadat ze het gymnasium afrondde besloot ze niet te gaan studeren, maar te gaan werken voor het weekblad Panorama. Als verslaggeefster reisde zij de hele wereld over. Na ruim vijf jaar verliet zij het blad en ging werken voor andere tijdschriften als Viva, Opzij en De Tijd. Met haar columns en artikelen trachtte zij de wereld wakker te schudden.

Hoewel ze als verslaggeefster flink aan de weg timmerde was het haar grote droom om een roman uit te brengen. Nadat ze jaren tevergeefs had geprobeerd haar werk gepubliceerd te krijgen, wekte zij in 1983 de interesse van een uitgeverij en werd haar debuutroman Buitenstaanders uitgebracht.

Het boek werd een groot succes, zelfs in het buitenland, en de naam van Dorrestein als schrijfster was gevestigd. In de loop der jaren schreef ze diverse in binnen- en buitenland bekroonde werken. Haar bekendste boeken zijn Verborgen gebreken, Een hart van steen, Want dit is mijn lichaam en Het duister dat ons scheidt.

Ziekte
De zelfmoord van haar zusje in 1979 en de ziekte ME waar zij tien jaar lang mee worstelde, zijn onderwerpen die haar loopbaan als schrijfster in grote mate hebben beïnvloed.

In 1986 en 1987 was Dorrestein als writer-in-residence verbonden aan de University of Michigan. In 1991 nam zij op uitnodiging deel aan het fameuze International Writers’ Program van de University of Iowa. Ook was zij gastschrijver aan de Sorbonne in Parijs,  de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Dorrestein was tevens actief als schrijfdocente en schreef over deze ervaringen een boek voor beginnende auteurs: Het geheim van de schrijver.

Wilt u Renate Dorrestein inhuren als spreker? Neem contact met ons op voor meer informatie over deze wereldwijd geroemde auteur.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Renate Dorrestein spreekt graag over:

Renate Dorrestein boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Renate Dorrestein. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21