Reinier van den Berg is een bekende Nederlandse weerman die ook actief is als schrijver en presentator. Tal van organisaties willen hem inhuren als spreker voor een lezing vanwege zijn uitgebreide kennis over meteorologie en klimaatverandering. Dankzij zijn presentatieachtergrond weet hij zijn publiek moeiteloos te onderhouden met een boeiende presentatie die op maat is afgestemd.

Biografie van Reinier van den Berg

Reinier van den Berg wordt geboren op 5 april 1962 in Santpoort. Hij gaat studeren aan de Universiteit van Wageningen en specialiseert zich tijdens zijn studie in het deelgebied luchtverontreiniging. Al vanaf 1989 presenteert hij het weer bij RTL en diverse regionale omroepen. Hiermee staat hij bekend als de langst werkzame weerpresentator in Nederland.

Van 2006 tot 2008 presenteert hij daarnaast enige tijd wetenschapsprogramma Galileo bij de Evangelische Omroep. Het bevestigt het beeld dat veel mensen van hem hebben als kundig presentator en wetenschapper in hart en nieren. Het is de reden dat steeds meer organisaties hem willen inhuren als spreker voor een lezing tijdens hun congres, seminar of andersoortige evenement.

Weerman Reinier van den Berg inhuren als spreker

Reinier van den Berg geniet een reputatie als vooraanstaand specialist in klimaatverandering. Hij is initiatiefnemer van de in 2008 opgerichte Care for Climate Foundation, die zich bezighoudt met technologieën en methoden om de wereldwijde CO₂-uitstoot drastisch te beperken. Zowel binnen als buiten deze stichting spant hij zich in om wereldwijd een sterkere bewustwording te creëren van klimaatproblematiek.

Daarnaast is de weerman als ambassadeur betrokken bij het werk van Light for the World en Trees for All. Hij publiceerde een aantal boeken en organiseerde diverse malen een succesvolle tornadojacht in het middenwesten van de Verenigde Staten, in de zogeheten Tornado Alley. Bedrijven die hem inhuren voor een lezing tijdens hun evenement, kunnen onder meer spectaculaire beelden verwachten van de (smeltende) ijskap van Groenland.

Spreker Reinier van den Berg boeken voor een lezing

Organisaties kunnen Reinier van den Berg niet alleen boeken voor een lezing, maar kunnen hem ook inhuren in een rol als dagvoorzitter. Ideaal tijdens een evenement waar duurzaamheid, weer, klimaat, reizen of avontuur centraal staan. Daarnaast verzorgt hij openingen en afsluitingen van jaarvergaderingen en doet hij maatwerk optredens tijdens uiteenlopende bijeenkomsten zoals congressen en seminars.

Contact opnemen met Reinier van den Berg

Wilt u Reinier van den Berg ook inhuren als spreker of dagvoorzitter tijdens uw congres, jaarvergadering of andere bijeenkomst? De medewerkers van Quality Bookings informeren u graag over de opties om deze bekende weerman te boeken.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Reinier van den Berg spreekt graag over:

Reinier van den Berg boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Reinier van den Berg. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21