20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Reinier van den Berg

Reinier van den Berg als spreker boeken

Reinier van den Berg is een inspirerende spreker die met zijn presentaties een bron van kennis en ideeën biedt om een groenere wereld te creëren. Als expert op het gebied van klimaatverandering, duurzaamheid en het weer plaatst Reinier deze onderwerpen hoog op de agenda.

Reinier van den Berg

Klimatoloog

Met zijn aanstekelijk enthousiasme neemt Reinier van den Berg zijn publiek mee in zijn verhaal. Hij is in staat complexe fysische en meteorologische concepten op een heldere manier uit te leggen zodat iedereen ze kan begrijpen. De afgelopen tien jaar heeft Reinier zich gespecialiseerd in klimaatverandering. In dat kader organiseert hij zelfs expedities naar de Noordpool om met eigen ogen de gevolgen van de opwarming van de aarde te aanschouwen, bijvoorbeeld op de smeltende ijskap van Groenland. Tijdens zijn presentaties laat hij de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet zien.

Reinier brengt duurzaamheid tot leven door actuele en duidelijke voorbeelden. Bovendien voegt hij graag passie en trots toe aan de bekende term ‘triple P’ (people, planet, profit), waardoor het concept wordt omgezet in ‘5xP’. Zijn verhaal culmineert eigenlijk in zijn favoriete slogan: ’te groen zijn voor de ander’. Bovendien staat Reinier door zijn onvermoeibare inzet op het gebied van duurzaamheid sinds 2012 ook in de duurzame top 100 van Trouw.

Expeditie naar het hart van het weer

Op het gebied van meteorologie zijn onweer en tornado’s de specialiteit van Reinier. Samen met collega’s van Meteo Consult heeft hij al vijf keer een tornadojacht in Amerika georganiseerd. Hoewel Nederland jaarlijks zo’n 10 tot 20 keer te maken krijgt met windhozen, zijn tornado’s van Amerikaans kaliber zeldzaam. In 1925 werd een deel van Borculo verwoest door een zware tornado, en in 1967 gebeurde hetzelfde met de plaatsen Chaam en Tricht. In Amerika komen verwoestende tornado’s jaarlijks honderden keren voor. Daarom is het “the place to be” om het krachtigste weersverschijnsel op aarde te ervaren. Reinier is erin geslaagd om gevaarlijk dichtbij enorme tornado’s te komen en heeft adembenemende videobeelden van dit fenomeen vastgelegd, waardoor zijn kennis op dit gebied is vergroot.

Achtergrond

Reinier van den Berg is vooral bekend vanwege zijn gepassioneerde weerpresentaties bij Meteo Consult, RTL, radio en televisie. Na zijn studie Milieukunde aan de Landbouwuniversiteit Wageningen was hij nauw betrokken bij de oprichting van Meteo Consult in 1985, waar hij nog steeds werkzaam is.

Ambassadeur

Reinier is begaan met onze planeet en alles wat erop leeft, en dat komt tot uiting in zijn betrokkenheid bij diverse organisaties als Trees for All, het Wereld Natuur Fonds en Light for the World. Als ambassadeur heeft hij projecten bezocht in verschillende Afrikaanse landen en het Amazonegebied.

Werkzaamheden

Reinier van den Berg biedt verschillende diensten aan, waaronder lezingen en workshops over weer, klimaat, onzekerheden en duurzaamheid. Hij is een ervaren voice-over, dagvoorzitter en columnist.

Inspiratie voor de toekomst

Vragen over de toekomst inspireren Reinier van den Berg. Zal Nederland onder water komen te staan door de stijgende zeespiegel? Hoe extreem zal het weer in Nederland worden? Is er nog hoop om klimaatverandering tegen te gaan? Hoe moeten we omgaan met de verwachtingen over de economische, financiële en klimatologische toekomst? Wat zijn de kansen en bedreigingen? Hoe kunnen we handelen met een groeiende wereldbevolking en een toenemende behoefte aan energie en grondstoffen? Reinier daagt u uit om de ander ’te groen af te zijn’. Wat kunt u zelf doen? Laat u inspireren door Reinier van den Berg!

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Reinier van den Berg

Schrijf een review

Artikelen over Reinier van den Berg

Meer informatie & boekingen

Reinier van den Berg inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Reinier van den Berg
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers