Op het podium weet hij vrijwel elk denkbaar type neer te zetten en is dan niet van echt te onderscheiden. Cabaretier Pieter de Rijk is gespecialiseerd in de zogenaamde fakespeech – een quasi-serieuze lezing met een verrassingselement en een hoge grapdichtheid. Tal van grote organisaties uit binnen- en buitenland boeken deze succesvolle spreker voor hun evenement.

Biografie van Pieter de Rijk

Pieter de Rijk wordt geboren in 1959 in Utrecht. Na korte tijd verhuist het gezin van de drukke stad naar de rustige en groene omgeving van de Utrechtse heuvelrug. Na het afronden van zijn gymnasiumopleiding studeert hij eerst rechten en dan geschiedenis. Hij is vervolgens een poosje geschiedenisdocent, maar heeft zijn ware roeping dan nog niet gevonden.

Dat moment komt als hij in 1992 in aanraking komt met het Leids Cabaret Festival. Hij besluit zich in een opwelling in te schrijven en gaat er – ondanks een totaal gebrek aan podiumervaring – toch met de Publieksprijs vandoor. Het vormt het startsein voor een florerende carrière als cabaretier en spreker, waarbij veel bedrijven hem inhuren voor een lezing tijdens hun event.

Cabaretier Pieter de Rijk inhuren als spreker voor een lezing

Zijn eerste optredens wordt beoordeeld met lovende recensies in grote Nederlandse kranten. Hij vervolgt zijn carrière met drie avondvullende programma’s en vergaart bekendheid op zowel radio als televisie. Geprezen worden onder meer zijn imitatietalent en originele grappen. Deze vormen het een solide fundament onder de geheel eigen stijl die hij in de jaren erna alsmaar verder ontwikkelt.

Pieter de Rijk legt zich vanaf 1999 namelijk geheel toe op het optreden voor bedrijven en instellingen tijdens seminars en congressen. Zijn specialisme is de zogenaamde fakespeech. Dit brengt hem zelfs zoveel succes, dat hij uitgroeit tot een van de meest geboekte sprekers van Nederland. Ook boeken tal van grote bedrijven in het buitenland hem veelvuldig voor een humoristische lezing.

Spreker Pieter de Rijk boeken voor fakespeech op congres

Organisaties die cabaretier Pieter de Rijk inhuren voor een fakespeech, ontmoeten een spreker die niet van echt te onderscheiden is. In eerste instantie althans. Samen met zijn opdrachtgever overlegt de cabaretier over een passend type spreker voor de betreffende bijeenkomst. Vooraf zorgt hij tevens dat de dagvoorzitter een introductietekst klaar heeft voor deze prominente ‘gast’.

De dagvoorzitter kondigt de komiek aan als internationaal topspreker die zich bovendien in het officiële programma bevindt. Hij zorgt er uiteraard voor dat hij kleding draagt die feilloos bij zijn personage past. Kortom: hij is niet van een echte spreker te onderscheiden.

Zijn lezing begint hij in de moedertaal van zijn personage, bijvoorbeeld in accentloos Duits, met ellenlange zinnen en uitgebreide bijzinnen, waarna de paniek in de zaal begint toe te slaan. Bovendien is de lezing oeverloos zaai.

Al snel wordt de ‘spreker’ onderbroken door de dagvoorzitter met de vraag of hij zijn toespraak in het Nederlands wil vervolgen. Dat doet De Rijk, al is het met een sterk accent. Wat volgt is een hilarische speech met een hoge grapdichtheid, waarbij de cabaretier de lachers moeiteloos op zijn hand weet te krijgen.

Pieter de Rijk heeft inmiddels ruime ervaring met het houden van fakespeeches en is op dit gebied een van de meest gerenommeerde sprekers in ons land. Zijn repertoire bestaat uit tal van verschillende typetjes die verschillende talen spreken. Hierdoor kunnen opdrachtgevers in tal van landen en sectoren hem inhuren voor een hilarische lezing op maat.

Contact opnemen met Pieter de Rijk

Wilt u Pieter de Rijk ook inhuren als spreker voor een fakespeech tijdens uw congres, seminar of andersoortige bijeenkomst? Een lezing van deze cabaretier vormt een garantie voor een hilarisch intermezzo. Informeer bij Quality Bookings vrijblijvend naar de mogelijkheden om te boeken.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Pieter de Rijk spreekt graag over:

Pieter de Rijk boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Pieter de Rijk. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21