Acteur Peter Faber is bekend van grote rollen in het theater, in televisieseries en bioscoopfilms. Hij vertolkte onder meer de hoofdrol in de film Max Havelaar.

Schatjes
Peter Faber (1943) groeit op in Amsterdam en is een van de oprichters van Het Werkteater. Hij wint tweemaal een Louis d’Or, voor rollen in respectievelijk Het Koekoeksnest en Avondrood. Faber speelt in diverse films, waaronder A Bridge too far, Keetje Tippel, Rooie Sien, Soldaat van Oranje, Ciske de Rat, Schatjes en Mama is boos. Hij vervult de titelrol in zowel Dokter Vlimmen als Max Havelaar.

Ook in musicals speelt Peter Faber rollen, zoals Mop in De Jantjes (1998) en Kapitein Haak in Peter Pan. In 2007 brengt hij zijn one-manshow  ‘Caveman’ en de kindervoorstelling ‘Elk kind is Kampioen!’ op de planken.

Prettig geregeld
In de jaren tachtig neemt Peter Faber deel aan het panelprogramma Daar zeg je zowat van de NCRV. Ook heeft hij een hoofdrol in de comedyserie Prettig Geregeld van Jan Fillekers en Henk van der Horst, die de NCRV van 1988 tot 1991 uitzendt. Daarnaast speelt hij gastrollen in een groot aantal televisieseries. Faber doceert voorts aan de Amsterdamse Theaterschool, de Toneel- & Kleinkunst Academie en de Frank Sanders  Academie voor musicaltheater. In 2009 krijgt hij de Peter Faber Stichting cadeau, een stichting die door middel van theaterprojecten, trainingen en workshops een positieve bijdrage wil leveren aan het zelfbewustzijn en perspectief van hangjongeren die vaak in een uitzichtloze situatie zijn beland.

Wilt u Peter Faber boeken voor uw volgende event? Bel ons voor beschikbaarheid en prijzen.

Peter Faber spreekt graag over:

Peter Faber boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Peter Faber. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21