Voormalig topvolleyballer Peter Blangé maakte deel uit van de gouden generatie die op de Olympische Spelen in Atlanta de Olympische titel wist te veroveren. U kunt Peter Blangé inhuren als spreker. In zijn lezingen heeft hij het over onderwerpen als winnaarsmentaliteit, presteren onder druk, omgaan met conflicten en het stellen van doelen.

Volleybal
Blangé ging als elfjarige jongen bij Tonegido volleyballen. Hier debuteerde hij als prof om vervolgens voor clubs als Starlift en Brother Martinus uit te komen. In 1990 ging Blangé in Italië volleyballen en zijn loopbaan sloot hij af in Duitsland.

Blangé debuteerde in 1984 als international en nam driemaal deel aan de Olympische Spelen. Hij maakte onder andere deel uit van het team dat tijdens de Spelen van 1992 in Barcelona de zilveren medaille won.

Het grote succes kwam vier jaar later, toen het Nederlands volleybalteam tijdens de Spelen in Atlanta de finale wist te winnen. Later zou het moment dat de Nederlandse volleyballers Olympisch kampioen werden, gekozen worden tot sportmoment van de eeuw. In totaal kwam Blangé vijfhonderd keer uit voor Oranje.

Trainer
Na zijn spelers loopbaan ging Blangé zich richten op zijn trainersloopbaan. Hij werd trainer van ORTEC Nesselande en werd met deze club twee keer landskampioen, won de nationale beker en bereikte de finale van de Top Teams Cup. In 2006 werd Blangé bondscoach van de Nederlandse heren. Hij stond vier jaar lang aan het roer bij Oranje.

Als speler stond Blangé bekend als iemand die zo nu en dan eigenwijs kon zijn, maar binnen de lijnen een echte leider was en iemand die bezat over de juiste mentaliteit.

Wilt u Peter  Blangé inhuren als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Peter Blangé spreekt graag over:

Peter Blangé boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Peter Blangé. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21