Filosoof en organisatieadviseur Paul Wouters is te boeken als spreker over onder meer effectief leiderschap. In zijn grondig voorbereide presentaties spitst hij zich toe op wat in de desbetreffende organisatie op dat moment aan de orde moet zijn.

Denkgereedschap

De in het Belgische Lier geboren Paul Wouters heeft zich onder andere bekwaamd in filosofie, informatica en bedrijfskunde. Hij is onder meer werkzaam geweest aan de Universiteiten van Gent en Antwerpen en tot 2002 was hij directeur van de Internationale School voor Wijsbegeerte. Sindsdien is Wouters als consultant en interimmanager verbonden aan Wagenaar Hoes Organisatieadvies. Daarnaast is hij docent aan de Haagse Hogeschool en gasthoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven. Zijn centrale aandachtsgebieden zijn leiderschap, strategie en cultuur. Tot zijn publicaties behoren de boeken Denkgereedschap (1999) en België – Nederland; verschil moet er zijn (2005).

Zingeving

Het vermogen zin te geven, acht Paul Wouters een kernkwaliteit van leiderschap. Uit mechanieken van zingeving zijn waardevolle lessen te trekken voor effectief leiderschap. En cruciale inzichten met betrekking tot zingeving zijn rechtstreeks toe te passen op kerncompetenties van hedendaagse leidinggevenden: het voeren van een dialoog, creatieve en kritische reflectie, het nemen, ‘verkopen’ en uitvoeren van een beslissing, het afleggen van verantwoording. Uiteraard besteedt hij tevens aandacht aan het persoonlijke aspect: wat is de existentiële betekenis van belangrijke keuzemomenten en hoe ‘vormen’ ze je leven?  Daarbij verliest Wouters concrete resultaten niet uit het oog.

Biografie

Paul Wouters spreekt graag over:

Paul Wouters boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Paul Wouters. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21