Paul Schnabel is een vooraanstaand hoogleraar en adviseur die ook is te boeken als spreker of dagvoorzitter. Als oud-directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) beschikt hij over diepgaande kennis op het gebied van thema’s als emancipatie, sport, arbeid en mantelzorg. Hij deelt deze kennis met het grote publiek via zijn boeken en inspirerende lezingen.

Paul Schnabel wordt geboren in Breda en studeert later sociologie in Utrecht en Bielefeld. Vervolgens werkt hij als onderzoekscoördinator voor de vereniging Stimezo Nederland en is hij vijftien jaar lang hoofd onderzoek van het Trimbos-instituut voor geestelijke volksgezondheid. Elk jaar opnieuw verschijnt zijn naam in de top tien van meest invloedrijke personen in ons land.

Paul Schnabel inhuren als spreker voor seminar

Vanaf 1998 staat hij aan het hoofd van het SCP, de organisatie die sociaalwetenschappelijk onderzoek uitvoert op allerlei terreinen. De onderzoeksresultaten zijn bestemd voor uiteenlopende partijen: van de regering tot de individuele burger en dan de wetenschap tot de quartaire sector. Daarnaast vervult hij vele nevenfuncties en is hij onder andere te boeken als spreker.

Jarenlang zet Paul Schnabel zich op hoog niveau in voor zaken als onderwijs, cultuur en de maatschappij. Naar aanleiding hiervan ontvangt hij vele onderscheidingen, waaronder een eremedaille van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen, de Comeniusprijs 2013 en de Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Paul Schnabel: boeken en lezingen

Na zijn afscheid bij het SCP blijft hij actief als hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast richt hij zich op het geven van lezingen en het schrijven van boeken. Van zijn hand verschenen onder meer De weerbarstige geestesziekte: naar een nieuwe sociologie van de geestelijke gezondheidszorg (1995), Kort gehouden. Columns over welzijn en welvaart in Nederland (2004) en Land in zicht (2007).

De veelzijdige functies die hij heeft bekleed en zijn grote interesse in de samenleving, maken van Paul Schnabel een veelgevraagd spreker en adviseur. Het spreken voor grote groepen is een van zijn voornaamste vaardigheden en hij weet zijn publiek continu te boeien met een gezonde mix van feitenkennis, humor en visie.

Contact met Paul Schnabel

Wilt u Paul Schnabel inhuren als spreker voor uw seminar, evenement of congres? Neem direct contact op met Quality Bookings om deze deskundige persoonlijkheid te boeken.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Paul Schnabel spreekt graag over:

Paul Schnabel boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Paul Schnabel. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21