De getalenteerde cabaretier, presentator, zanger en acteur Paul de Leeuw is een eigenzinnige, soms onvoorspelbare maar vooral grappige entertainer, die zijn sporen in Hilversum heeft verdiend met tal van publiekstrekkers.

Theater
De carrière van Paul de Leeuw gaat in 1983 van start met het winnen van de persoonlijkheids- en aanmoedigingsprijs tijdens het Delfts cabaretfestival ‘Cameretten’. Naast de theaterprogramma’s ‘Stel moeder niet teleur’, Rozebotteltijd’, ‘Beste Maatjes’, ‘Wie Plukt mij’ en de ode aan Toon Hermans in ‘Kerstkransje’ speelt hij in toneelproducties als ‘Torch Song Trilogy’, ‘Art’ en ‘Drie Koningenavond’. Ook is De Leeuw te zien in de musicals ‘Les Miserables’, ‘Heerlijk duurt het langst’ en ‘Foxtrot’.

Televisie
Paul de Leeuw is niet alleen in het theater te bewonderen. In 1985 is hij al op televisie te zien in het jeugdprogramma Snelbinder, maar in 1987 breekt hij door als presentator van Sterrenslag en daarna maakt hij  talloze televisieprogramma’s, waaronder de comedy Seth & Fiona en het hilarische Ranking the stars. Maar het bekendst zijn de grote, veelal op prime time zaterdagavond uitgezonden personalityshows: De schreeuw van de Leeuw, Laat de Leeuw, PaPaul, Mooi! Weer de Leeuw,  Lieve Paul, X De Leeuw, De MaDiWoDoVrijdagshow, PAU!L, en Langs de Leeuw. Sinds 2013 treedt hij ook op als panellid in Wie ben ik? Het talent van Paul de Leeuw blijft niet onopgemerkt. Hij ontvangt diverse onderscheidingen, waaronder een ‘Bronzen Roos van Montreux’, een ‘Gouden Harp’ van Buma Cultuur en twee Edisons. Ook wint hij twee keer de Zilveren Nipkowschijf: in 1993 voor De schreeuw van de Leeuw en in 2004 voor PaPaul. In 2006 wint De Leeuw bovendien het Gouden Beeld en in 2007 wordt hij niet alleen verkozen tot Omroepman van het jaar 2006, maar wint hij ook nog eens voor de tweede keer de Zilveren Televizierster. In 2008 wint hij voor de derde keer de Televizierster en voor het eerst de Televizier-Ring voor zijn programma Mooi! Weer De Leeuw.

Film
Ook in de bioscoop laat Paul de Leeuw zich niet onbetuigd. In 1995 verschijnt Filmpje!, een komische rolprent rond de populaire typetjes Bob en Annie de Rooy, beiden vertolkt door De Leeuw. In 2002 is hij te zien in de film Ja Zuster, Nee Zuster, en twee jaar later duikt hij op als geest in de jeugdfilm K3 & het magische medaillon. In 2007 is De Leeuw te zien in Alles is liefde, in 2008 speelt hij de hoofdrol in de komische actiefilm Spion van Oranje, en in 2011 heeft hij een serieuze rol in de dramafilm Alle Tijd. Daarnaast heeft hij als zanger diverse cd’s met liedjes op de markt gebracht.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Paul de Leeuw spreekt graag over:

Paul de Leeuw boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Paul de Leeuw. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21