Econoom Nout Wellink was jarenlang president van De Nederlandsche Bank en speelde in die hoedanigheid een grote rol bij het bepalen van het binnenlandse en Europese monetaire en financiële beleid. U kunt Nout Wellink inhuren als spreker over economie en financiën.

Econoom
Wellink studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Leiden en werkte tussen 1965 en 1970 als student-assistent en wetenschappelijk medewerker in de economie aan de rechtenfaculteit van die universiteit. In 1975 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het proefschrift De inkomenselasticiteit van het Nederlandse belastingstelsel.

Tussen 1970 en 1982 werkte Wellink bij het ministerie van Financiën waar hij uitgroeide tot directeur Algemene Financiële en Economische politiek. Ook werd hij thesaurier-generaal. In 1982 nam hij plaats als directielid bij De Nederlandsche Bank, waar hij in 1997 Wim Duisenberg opvolgde als president.

President van De Nederlandsche Bank
Als president van De Nederlandsche Bank moest hij deze organisatie een plaats zien te geven binnen het Europees Stelsel van Centrale Banken. Hij was nauw betrokken bij het uitstippelen van het gemeenschappelijke monetaire beleid van de Europese Economische en Monetaire Unie. Wellink wist gedurende deze jaren veel aanzien te verwerven bij zijn Europese collega’s. Als president van De Nederlandse Bank zorgde hij dat het werkterrein van de Bank werd verbreed met, naast bankentoezicht, het toezicht op pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen.

In 2011 liep Wellinks tweede termijn als president van De Nederlandsche Bank af. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 2012 zit Wellink in de raad van bestuur van Bank of China.

Wilt u Nout Wellink boeken als spreker? Neem voor meer informatie en boekingen contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Nout Wellink spreekt graag over:

Nout Wellink boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Nout Wellink. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21