Nico Dijkshoorn

Schrijver Nico Dijkshoorn is bekend geworden als columnist en als huisdichter van De Wereld Draait Door. Hij is beschikbaar om bijeenkomsten in het land op te schudden met zijn observaties en gedichten.

Auteur
Nico Dijkshoorn werkt tot 1999 in een bibliotheek. Landelijke bekendheid verwerft hij door zijn columns, die hij altijd onder een pseudoniem publiceert op sites als Retecool en Geenstijl. Onder het pseudoniem P. Kouwes publiceert hij ook een dichtbundel: Daar schrik je toch van: de eerste 1000 gedichten. Hij schrijft ook de roman De tranen van Kuif den Dolder, over een (fictieve) vergeten voetbalheld. In 2012 schrijft Dijkshoorn het boekenweekessay, getiteld Verder alles goed. Verder publiceert hij in 2012 Nooit ziek geweest, en in 2013 Klaas.

Huisdichter
In het populaire programma De Wereld Draait Door geeft Nico Dijkshoorn wekelijks zijn ironische kijk op de besproken zaken en op de gasten. Verder schrijft hij satirische teksten voor programma’s als Draadstaal en Dit Was Het Nieuws, columns voor de Volkskrant en verhalen voor het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras.

Tijdens evenementen en bijeenkomsten kan Nico Dijkshoorn gedichten schrijven over onderwerpen en personen die eerder besproken zijn. Een met de nodige ironie door hem voorgedragen gedicht geeft uw evenement of bijeenkomst een onverwachte en geestige invalshoek. Daarnaast schrijft hij gevatte columns over allerlei maatschappelijke en sportieve onderwerpen.

Nico Dijkshoorn spreekt graag over:

Nico Dijkshoorn boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Nico Dijkshoorn. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21