Politicoloog Monique Samuel blogt, twittert en publiceert heel wat af en heeft altijd een uitgesproken mening paraat. Zij schuift regelmatig aan bij Pauw & Witteman, Knevel en Van den Brink, en maakte furore met haar beschouwingen over de Egyptische revolutie.

Egyptische revolutie
Monique Samuel (1989) heeft een Egyptisch-Nederlandse achtergrond. Zij studeert politicologie aan de Universiteit Leiden en in San Diego en volgt enkele bijvakken, waaronder geschiedenis van het Midden-Oosten en islamologie. Tijdens de omwenteling die zich in januari – februari 2011 in Egypte voordoet, verwerft zij door mediaoptredens bekendheid als ‘Midden-Oostendeskundige’. Zij schrijft artikelen in verschillende landelijke kranten en publiceert columns in een aantal tijdschriften. Monique Samuel is ook actief als consultant op het gebied van sociale media en nieuwe media. Zij schrijft en spreekt over digitale revoluties, sociale bewegingen, nieuwe media en global youth movements. De media weten haar te vinden en nodigen haar regelmatig uit om te praten over maatschappelijke vraagstukken en internationale kwesties.

Publicaties
Ondanks haar jeugdige leeftijd heef Monique Samuel al diverse boeken op haar naam. Van haar hand zijn zowel romans verschenen als bijdragen aan essaybundels over religie, politiek en samenleving. In het voorjaar van 2012 publiceert zij Mozaïek van de Revolutie: een kijkje achter de voordeur van het nieuwe Midden-Oosten, waarin zij schrijft over de reis die ze na de uitbraak van de Arabische revoluties door het Midden-Oosten maakte en waarin ze persoonlijke ervaringen combineert met historische informatie en visies op de maatschappelijke ontwikkelingen in de regio.

Monique Samuel is breed inzetbaar. Zij is te boeken als spreker, dagvoorzitter, discussieleider, debatleider, workshopleider, commentator, columnist of panellid. Met de nodige humor, spontaniteit en uitgesproken meningen weet zij van elk programma een spektakel te maken.

Monique Samuel boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Monique Samuel. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21