Journalist Max Westerman is vooral bekend geworden als de correspondent voor het RTL Nieuws die vanuit New York verslag deed van gebeurtenissen en ontwikkelingen in de Verenigde Staten.

Correspondent
Na de middelbare school werkt Max Westerman een jaar op de buitenlandredactie van De Telegraaf in Amsterdam. Vervolgens studeert hij journalistiek aan New York University en Columbia University. Na zijn afstuderen in 1982 wordt hij verslaggever en al snel daarna buitenlandcorrespondent bij Newsweek. Vervolgens werkt hij voor Business Week en levert hij bijdragen aan CNN, The New York Times, The Wall Street Journal, The Independent en diverse tijdschriften. Hij is ook enige tijd werkzaam als Amerika-correspondent voor NRC Handelsblad, Elsevier en de Nederlandse radio. In de daaropvolgende jarenlange periode (1989-2006) als correspondent in de Verenigde Staten voor RTL heeft Max Westerman verslag gedaan van vier presidentsverkiezingen, het schandaal rondom Bill Clinton en Monica Lewinsky, de geruchtmakende rechtszaak tegen O.J. Simpson, de oorlogen in Afghanistan en Irak, de verwoesting van New Orleans door orkaan Katrina en de aanval op het World Trade Center (11 september 2001).

Breed werkterrein
Later verbreedt Max Westerman zijn werkterrein en vervaardigt hij televisieseries en boeken, waarin hij respectievelijk de stad New York en de Amerikaanse samenleving onder de loep neemt. In de KRO-serie Westermans Nieuwe Wereld vergelijkt hij Nederland met de Verenigde Staten. Hij produceert tevens een aantal documentaires.

De ervaren journalist Max Westerman is te boeken als spreker of dagvoorzitter.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Max Westerman spreekt graag over:

Max Westerman boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Max Westerman. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21