Hoogleraar organisatiekunde Mathieu Weggeman is een organisatieadviseur en bedrijfskundige die gespecialiseerd is in kennis- en innovatiemanagement. U kunt Mathieu Weggeman inhuren als spreker.

Strategisch management
Weggeman promoveerde op strategisch management aan de Katholieke Universiteit Brabant en werkte gedurende zijn loopbaan als consultant bij Twynstra Gudde en was adviseur van de raad van bestuur van Philips. Bij Philips werkte hij onder meer samen met professor C.K. Prahalad.

Tegenwoordig werkt Weggeman als hoogleraar Organisatiekunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij zich vooral richt op bijzondere innovatie. Verder heeft hij zijn eigen praktijk als bestuursadviseur en is hij tevens lid van de Raad voor Cultuur en commissaris bij Buurtzorg Nederland.

Leidinggeven aan professionals
Als onderzoeker heeft Weggeman vooral interesse in innovatieprocessen binnen kennis- en technologie-intensieve organisaties, bijvoorbeeld het onderwijs en de gezondheidszorg. Daarbij richt hij zijn aandacht voor een groot deel op leidinggeven aan professionals, strategieformuleringen en de werkmethoden van de netwerkgeneratie.

Voor zijn werk ontving hij in 2001 de oeuvreprijs van de Orde van Organisatiekundigen en –adviseurs. Een aantal jaar later werd hij door vakgenoten gekozen tot de top 10 van Nederlands beste organisatieadviseurs. In 2008 werd zijn boek Leidinggeven aan professionals? Niet doen! uitgeroepen tot managementboek van het jaar.

Wilt u Mathieu Weggenman boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Mathieu Weggeman spreekt graag over:

Mathieu Weggeman boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Mathieu Weggeman. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21