Mat Herben is een voormalig journalist, ambtenaar en politicus die bekend werd als fractievoorzitter van de Lijst Pim Fortuyn. U kunt Mat Herben boeken als spreker over tal van onderwerpen die met de politiek te maken hebben. Ook geeft hij lezingen over de opkomst van Pim Fortuyn en politieke vernieuwingen.

Journalist
Herben volgde een opleiding HBS-A en vervolgens een postacademische opleiding internationale veiligheid aan het Instituut Clingendael. In 1977 ging hij aan het werk als journalist bij het ministerie van Defensie. Dit deed hij tot 1987, om vervolgens bij het tijdschrift Manna te gaan werken.

Tussen 1990 en 1995 was hij vervolgens recensent klassieke muziek bij het tijdschrift Plus. Daarna werd hij hoofdredacteur bij de directie voorlichten van het ministerie van defensie. Hij schreef onder andere voor het maandblad van de Koninklijke Marine en de Koninklijke Luchtmacht.

De politieke loopbaan van Herben was in 1993 begonnen in zijn woonplaats Linschoten, waar hij de werkgroep Leefbaar Linschoten had opgericht. Hij wilde in aanloop naar de verkiezingen van 2002 lid worden van Leefbaar Nederland, maar kwam op een onverkiesbare positie.

Lijst Pim Fortuyn
Nadat Pim Fortuyn Leefbaar Nederland de rug toe had gekeerd, nam Herben contact met de politicus op, met het aanbod om voor de LPF aan de slag te gaan. Na de moord op Fortuyn werd Herben de politiek leider van de LPF en na de verkiezingen werd hij ook fractievoorzitter. Afgezien van een korte periode hield hij deze functie tot oktober 2004. Herben zat tot 2006 in de Kamer en hield zich bezig met defensie, internationale veiligheid en luchtvaart.

Wilt u Mat Herben inhuren als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Mat Herben spreekt graag over:

Mat Herben boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Mat Herben. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21