Mark Nelissen is een gedragsbioloog die het gedrag van de mens bekijkt vanuit de biologische evolutie. Nelissen heeft een aantal bestsellers geschreven en is als spreker te boeken voor boeiende lezingen.

Gedragsbiologie
Nelissen studeerde aan de Universiteiten van Antwerpen en Gent en promoveerde tweemaal op onderwerpen uit de gedragsbiologie. Vervolgens deed hij jarenlang wetenschappelijk onderzoek en verzorgde hij colleges. Daarnaast zet hij zich in voor de verspreiding van wetenschappelijke onderwerpen door middel van interviews, debatten, gastcolleges en lezingen.

Nelissen is verbonden aan de Universiteit van Antwerpen als emeritus professor en gastprofessor. Hij geeft vakken als gedragsbiologie, evolutiepsychologie en evolutie van de mens.

Tevens is Nelissen de auteur van tal van boeken. Zo schreef hij in 2000 de bestseller De bril van Darwin en publiceerde hij in 2008De Brein Machine. In 2011 verscheen Darwin in de supermarkt – vertaald in vele talen – en in 2013 zowel Darwin in het nieuws als De club van ik. In al deze werken belicht hij het menselijk gedrag vanuit de biologische evolutie. In 2016 beschreef hij de evolutie van de mens in Bloot toeval. De boeken van Nelissen worden vooral geroemd om hun toegankelijkheid. Desondanks hebben zijn werken veel wetenschappelijke diepgang.

Gedrag
Volgens Nelissen verdient de biologische factor in het gedrag van de mens, meer aandacht dan op dit moment gebeurt. Veel vragen kunnen beantwoord worden als er met een evolutionaire bril naar gekeken wordt. Bijvoorbeeld de vraag waarom mannen en vrouwen verschillen, waarom onze emoties vaak sterker zijn dan ons verstand en hoe onze samenleving en samenwerking te verklaren zijn vanuit onze voorgeschiedenis.

Mark Nelissen geeft zeer boeiende lezingen, in vlotte en begrijpelijke taal en met de nodige humor.

Wilt u Mark Nelissen inhuren als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Mark Nelissen spreekt graag over:

Mark Nelissen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Mark Nelissen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21