Marielle Tweebeeke

Journaliste Mariëlle Tweebeeke, bekend van onder andere Nieuwsuur, wordt geroemd als een gedegen presentator en vasthoudend ondervrager. In 2013 interviewt zij de toekomstige Koning Willem-Alexander aan de vooravond van zijn inhuldiging.

Journalistiek
Mariëlle Tweebeeke studeert Arbeid & Organisatie Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, en begin na voltooiing van haar studie een eigen bedrijf in werving en selectie van personeel. In 2001 maakte zij de overstap naar de Amsterdamse zender AT5 en daarmee naar de journalistiek. Voor AT5 werkt zij eerst als verslaggever economie en later als politiek verslaggever. Daarnaast presenteert zij een aantal live interview- en discussieprogramma’s.

Interviews
Van 2007 tot 2010 presenteert Marielle Tweebeeke vervolgens het RTL Nieuws, als opvolgster van Loretta Schrijver. Verder heeft zij een belangrijke rol in verschillende liveprogramma’s, waaronder in 2010 het RTL-verkiezingsdebat in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dit debat wordt beroemd door de opmerking van Jan Peter Balkenende aan het adres van Tweebeeke: ‘U kijkt zo lief.’ Sinds 2010 is Mariëlle Tweebeeke een van de vaste presentatoren van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. In 2012 wint zij de Sonja Barend Award, de vakprijs voor het beste televisie-interview. In 2013 interviewt zij, met Rick Nieman, kort voor de troonswisseling, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. Volgens Broadcast Magazine behoort Mariëlle Tweebeeke tot de vijfentwintig invloedrijkste mensen in de Nederlandse omroep.

De stijlvolle vakvrouw Mariëlle Tweebeeke is te boeken als presentator, discussieleider of dagvoorzitter.

Marielle Tweebeeke spreekt graag over:

Marielle Tweebeeke boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Marielle Tweebeeke. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21