Bij het grote publiek is Lucille Werner vooral bekend als presentatrice van Lingo, maar haar activiteiten reiken veel verder. Haar inzet voor mensen met een functiebeperking is al vele malen bekroond.

Lingo
Lucille Werner volgt na de middelbare school een HBO-opleiding PR en Communicatie. Tijdens die opleiding loopt zij stage bij de 5 uur Show en komt zo voor het eerst in aanraking kwam met het televisievak. Na voltooiing van haar opleiding werkt zij als redacteur bij Showtime en houdt zich daar eerst voornamelijk met de muziekredactie bezig. Na een tijdje wordt Lucille verslaggever bij Showtime en interviewt zij over de hele wereld sterren als David Bowie, Robbie Williams en Joe Cocker. Al snel maakt zij haar presentatiedebuut in het RTL4-programma Actueel Shownieuws. Later presenteert zij bij RTL 4 The Big Entertainment Club, Zomerkampioen, Henny’s Houseparty en Puzzeltijd. In 2001 stapt Lucille Werner over naar de AVRO. Bij die omroep begint zij als co-presentator van het programma Alle dieren tellen mee. Vervolgens presenteert Lucille een aantal afleveringen van de quiz Smarttest en de spelprogramma’s Get The Picture! en Capibara. Sinds 2005 presenteert zij vrijwel dagelijks het populaire woordspelletje Lingo.

Ambassadrice
Door zuurstofgebrek loopt Lucille Werner bij haar geboorte een hersenbeschadiging op, die tot gevolg heeft dat zij moeilijk loopt. Zij zet zich in voor mensen met een functiebeperking en bedenkt onder meer het programma Mis(s)verkiezing, waarin vrouwen met een handicap strijden om de titel Mis(s) onbeperkt Nederland. Het concept wordt later verbreed tot de CAPawards. Naast ambassadrice van verschillende organisatie die zich richten op integratie van mensen met een functiebeperking is Lucille Werner ambassadrice van de belangenvereniging voor vrijwilligers. Bovendien heeft zij een stichting in het leven geroepen die een positief beeld van mensen met een handicap wil bevorderen. In 2005 publiceert Lucille het boek Het leven loopt op rolletjes. In 2006 ontvangt zij voor haar inzet voor mensen met een functiebeperking de Frekie-trofee. Later wordt zij ook onderscheiden met onder meer de Majoor Bosshardt Prijs.

Lucille Werner is te boeken als presentator en spreker.

 

Lucille Werner spreekt graag over:

Lucille Werner boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Lucille Werner. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21