Econoom Lex Hoogduin is hoogleraar Monetaire Economie en Financiële Instellingen. Hij werkte in verschillende perioden bij De Nederlandsche Bank. Lex Hoogduin is beschikbaar als spreker over verschillende economische en financiële ontwikkelingen. In zijn lezingen behandelt hij thema’s als het Nederlandse financiële beleid, de wereldwijde ontwikkelingen op de financiële markten, wereldwijde economische ontwikkelingen, de schuldencrisis, pensioenen en duurzaamheid.

Economie
Hoogduin studeerde algemene economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1980 haalde hij zijn doctoraal examen en in 1991 promoveerde hij tot doctor in de economische wetenschappen.

In zijn loopbaan was Hoogduin onder andere Chief Economist van Robeco en hoofd van het onderzoeksbureau Iris van Robeco en Rabobank. Daarnaast werkte hij tussen 1997 en 2001 in Frankfurt als adviseur van Wim Duisenberg, de eerste president van de Europese Centrale Bank.

De Nederlandsche Bank
Tevens werkte hij verschillende perioden bij De Nederlandsche Bank. In oktober 2008 werd hij directielid en was hij verantwoordelijk voor economisch beleid en onderzoek. Daarnaast vielen financiële stabiliteit, financiële markten, betalingsverkeer en statistiek onder zijn takenpakket.

Hoogduin is verbonden aan de Universiteit van Groningen en daarnaast parttime hoogleraar Monetaire Economie en Financiële Instellingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Wilt Lex Hoogduin boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Lex Hoogduin spreekt graag over:

Lex Hoogduin boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Lex Hoogduin. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21