Journalist en auteur Leon Verdonschot is bekend van diverse radio- en televisieprogramma’s. Hij presenteert met hetzelfde gemak literaire, politieke en pop-programma’s.

Popjournalist en presentator
Leon Verdonschot publiceert over verschillende onderwerpen in de bladen Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer. Verder is hij columnist voor Nieuwe Revu en programmamaker voor de Limburgse televisiezender L1 en de VPRO. In 2006, 2007 en 2008 presenteert hij De nationale wetenschapsquiz bij de VPRO. Daarnaast interviewt hij Iggy Pop in VPRO’s Wereldgasten. Ook treedt hij op als vaste gast in het BNN-televisieprogramma Spuiten en slikken en het radioprogramma  BNN Today. Tijdens de zomer van 2007 is Verdonschot een van de presentatoren van het VARA-programma Wat heet! En in 2007 presenteert hij samen met Isolde Hallensleben het zomerprogramma Wat nu? Later is hij bij de VPRO te zien met Iets met boeken en opnieuw in Wintergasten. Bij L1 presenteert hij programma’s als Pinkpop Cafe en Kamer 305.

Schrijver en performer
Leon Verdonschot is ook actief als schrijver. Hij schrijft onder meer over de bands De Heideroosjes en Volumia. In 2008 publiceert hij een biografie van Keith Bakker: Pushing the Limits, en (als samensteller en inleider) het boek De beste muziekverhalen van 1945 tot nu, een ruim 1000 pagina’s tellende bloemlezing van onder meer interviews, reportages, recensies en verhalen, geschreven door verschillende popjournalisten, schrijvers en popartiesten. In 2009 verschijnt zijn debuutroman, Denvis. Daarnaast treedt Verdonschot op in verschillende theaterprogramma’s, samen met onder anderen Nico Dijkshoorn.

Als spreker/schrijver heeft Leon Verdonschot al op een groot aantal festivals en in vele clubs en theaters gestaan. Hij is te boeken voor het leiden van debatten, het houden van publieke interviews en het schrijven en voordragen van columns.

Wilt u Leon Verdonschot boeken als dagvoorzitter of spreker? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Leon Verdonschot spreekt graag over:

Leon Verdonschot boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Leon Verdonschot. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21