Dierenvriend Lenie ’t Hart vangt sinds 1971 zieke en verzwakte zeehonden op in Pieterburen. Zij is te boeken als spreker, die mensen kan inspireren om gedachten en ideeën om te zetten in concrete acties en daden.

Zeehondencrèche
Lenie ’t Hart (geboren als Leentje Godlieb in 1941) begint in 1971 verzwakte jonge zeehonden op te vangen. De ‘zeehondencrèche’ in Pieterburen ontwikkelt zich daarna tot een waar zeehondenziekenhuis, waar niet alleen een medische behandeling wordt gegeven aan zeehonden maar het publiek door middel van rondleidingen en een expositie ook informatie krijgt over de problemen waarmee de zeehond te kampen heeft. Van 1983 tot 1988 presenteert Lenie ’t Hart het Groninger Programma van Radio Noord. Ook verzorgt zij een serie radiocolumns. Van 2005 tot 2007 presenteert zij bij Radio Noord bovendien iedere zondagochtend drie uur live het programma Noordbrouk Rechtsoaf.

Onderscheidingen
Voor haar werk ontvangt Lenie ’t Hart diverse binnen- en buitenlandse onderscheidingen. Zo krijgt zij in 1985 de Zilveren Anjer, en wordt zij in 1994 door Prins Bernhard benoemd tot officier in de Orde van de Gouden Ark en in 1996 door Koningin Beatrix tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. In 2006 verschijnt het jubileumboek ’t Hart voor de Zeehond. 35 jaar Zeehondencrèche, 65 jaar Lenie ’t Hart, 100 jaar dierenliefde. In 2012 stopt Lenie ’t Hart weliswaar als directeur, maar blijft daarna toch nog op vele manieren aan de crèche verbonden.

Mede dankzij haar Groningse nuchterheid en een gezonde dosis zelfspot is deze vrouw met een missie geliefd in Nederland en geniet zij een grote naamsbekendheid. Lenie ’t Hart is van vele markten thuis en wil graag spreken over onderwerpen als innovatie, creativiteit, leiderschap, ondernemerschap, management, media en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Uiteraard vertelt zij ook graag over haar grote passie en levenswerk.

Lenie t Hart boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Lenie t Hart. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21