Laurens van Rooyen

Hij is een van Nederlands bekendste pianisten en filmcomponisten en u kunt hem boeken voor bijzondere lezingen in concertvorm: Laurens van Rooyen.

Laurens van Rooyen werd geboren in Utrecht en bezocht daar het conservatorium, waar hij samen met medestudent Herman van Veen het populaire muziektheater Harlekijn oprichtte.Vervolgens trok hij al snel de aandacht met zijn solocarrière. Vanaf begin jaren tachtig speelde hij in tal van landen en van zijn hand verschenen meer dan 45 cd’s met internationaal bekende nummers als Just a Simple Lovesong en Imaginary Landscapes.

Daarna kwam ook het succes als filmcomponist. Van Rooyen verwierf internationale bekendheid met filmtracks als Rembrandt, Eline Vere, Mysteries, Affair Play en Hugo van Lawick’s Serengeti Symphony.

Vernieuwen
Dat Van Rooyen niet bang is om te vernieuwen blijkt uit grensverleggende composities als de Dance Opera Orfeo. Als een van de eerste klassiek geschoolde musici hoorde hij de grote mogelijkheden van de house en de dance. Samen met Geert Huinink, componist voor DJ Tiësto, componeerde hij de muziek. De Dance Opera Orfeo werd de openingsact van het Amsterdam Dance Event in 2005.

Tenslotte is van Rooyen ook schrijver. Hij publiceerde het boek Brieven aan een Wonderkind en werkt aan ‘Beethoven was ook een ZZPér!’ In beide werken leert Van Rooyen zijn lezers hoe een kunstenaar zijn zaakjes op orde hoort te hebben

In zijn muzikale lezingen laat Van Rooyen op bijzondere wijze de inspiratie en mysterieuze taal van de muziek klinken. Ook voor mensen in het bedrijfsleven is het uiterst interessant te horen hoe deze topper in de muziekwereld zijn talenten heeft gebruikt. Groepen die Laurens van Rooyen inhuren als spreker leren hoe hij is omgegaan met de  kansen en bedreigingen die hij in zijn carrière tegenkwam. Daarnaast vertelt hij hoe de globaliserende markt de muziek heeft beïnvloed. Ook bent u bij Van Rooyen aan het juiste adres voor een zakelijk afscheid of andere bijzondere gebeurtenissen. 

Laurens van Rooyen spreekt graag over:

Laurens van Rooyen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Laurens van Rooyen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21