‘Kluun’ is de nom de plume van bestsellerauteur Raymond van de Klundert, die in 2003 op spectaculaire wijze debuteerde met de roman Komt een vrouw bij de dokter. Het boek ging meer dan een miljoen keer over de toonbank, werd in vele talen vertaald, en is bovendien verfilmd door regisseur Reinout Oerlemans.

Bestsellers

Raymond van de Klundert, kortweg Kluun, verwerkt de ervaringen rond het verlies van zijn eerste vrouw in het boek Komt een vrouw bij de dokter. Het wordt de best verkochte Nederlandse debuutroman aller tijden en in 2006 wordt het bekroond met de NS Publieksprijs. In 2004 publiceert Kluun ondertussen zijn tweede boek, Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt, met adviezen voor aanstaande vaders. In 2006 verschijnt bovendien een vervolg op Komt een vrouw bij de dokter, met als titel De Weduwnaar. Ook dat boek wordt een bestseller. In 2009 schrijft hij God is gek, het essay voor de Maand van de Spiritualiteit. In 2011 publiceert Kluun het boek Haantjes. Daarnaast schrijft hij tal van columns, die ook gebundeld in boekvorm verschijnen.

Ludiek

Met tal van ludieke acties komt Kluun keer op keer in de publiciteit. Hij richt bijvoorbeeld een fake datingsite op voor lelijke mensen in reactie op een site voor mooie mensen. Ook solliciteert hij publiekelijk naar het hoofdredacteurschap van het feministische tijdschrift Opzij.

Deze succesvolle schrijver heeft alles in huis voor een spetterend optreden. Hij is charmant, soms irritant, durft impopulair te zijn en weet als geen ander de vinger op de zere plek te leggen. Kluun kan diverse workshops verzorgen of presentaties geven. Hij treedt graag op als motivational speaker of als dagvoorzitter. Bovendien is hij in staat tezamen met andere auteurs een avondvullend programma te verzorgen, The Nightwriters’ show. Als oud-reclamestrateeg heeft Kluun als geen ander voeling met het bedrijfsleven. Deze kenner van het uitgaansleven weet wat er speelt en combineert humor met zelfspot. Enkele onderwerpen waar hij mee uit de voeten kan zijn: reclame & marketing, man/vrouw verhoudingen, uitgaan, muziek, leven-dood, het roer om, populaire cultuur, voetbal (Ajax).

Kluun spreekt graag over:

Kluun boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Kluun. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21