Oud-politieman Klaas Wilting is vooral bekend geworden als woordvoerder en persvoorlichter. Maar Wilting heeft meer noten op zijn zang. Zo treedt hij ook op als presentator, dagvoorzitter en mediatrainer.

Voorlichter
Klaas Wilting begint zijn loopbaan als politieagent in Amsterdam. Na enkele jaren surveillancedienst wordt hij mentor voor jonge politiemensen in Amsterdam Oost. Daarnaast is hij in zijn vrije tijd correspondent van twee regionale dagbladen en later freelance medewerker van het Noord-Hollands Dagblad. Ook behaalt Wilting het B(brigadiers) diploma, waarna hij wordt bevorderd tot brigadier van politie. Hij gaat na enige tijd lesgeven in politievakken. In 1980 krijgt hij een functie bij het bureau voorlichting van de Amsterdamse politie. Een van de eerste grote zaken die hij als voorlichter/woordvoerder meemaakt is de ontvoering van biermagnaat Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer.

Woordvoerder
In 1987 wordt Klaas Wilting benoemd tot hoofd voorlichting van het politiekorps Amsterdam en na de reorganisatie van dat korps, wordt hij hoofd voorlichting van het omvangrijke regiopolitiekorps Amsterdam-Amstelland. Wilting wordt een bekende figuur door zijn woordvoering bij grote zaken en calamiteiten. Wilting volgt diverse cursussen op het gebied van communicatie en verzorgt in het hele land lezingen en mediatrainingen. Hij verschijnt regelmatig op de buis en is ook te zien in spelprogramma’s. Eind 2000 beëindigt Wilting zijn loopbaan bij het politiekorps Amsterdam-Amstelland.

Na zijn vertrek als politiewoordvoerder blijft Klaas Wilting doen wat hij altijd al deed. In het hele land houdt hij lezingen, leidt hij congressen en geeft hij presentatietrainingen, mediatrainingen en media-adviezen aan bedrijven. Ook blijft hij regelmatig op de televisie verschijnen en treedt hij nu en dan op als persvoorlichter. Klaas Wilting is te boeken als spreker, presentator, discussieleider of dagvoorzitter.

Klaas Wilting spreekt graag over:

Klaas Wilting boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Klaas Wilting. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21